Džeimss Bonds un nākotnes arhitektūra • IR.lv

Džeimss Bonds un nākotnes arhitektūra

32

24.  februārī plkst. 19.00 Arhitektu birojs "Sarma&Norde"piedāvā kārtējo priekšlasījumu lekciju ciklā 'Kino un arhitektūra" – "Konstruējot 007".

"Džeimss Bonds un viņam pretim stāvošais pasaules ļaunums apdzīvo interjerus, kas vēl tikai parādīsies ahitektūras žurnālos, brauc mašīnās, kas vēl tikai tiks izlaistas, un arī visādi citādi darbojas uz nākotni vērstas gaumes perspektīvā. Jau kopš saviem pirmsākumiem 1950. gados līdz pat šim brīdim bondiāna ir kā bezkaunīga atbilde sabiedrības kreisumam, pierādot, ka cilvēki mīl tieši to, ko ienīst, – buržuāziskumu, stila perfekciju, augstākās sabiedrības ekstravagances un tamlīdzīgi. 007 joprojām ir “nesasniedzamā” arhetips, kas, apvienojot visas mūsu bailes, baudas un sentimentu, vienlaikus ir visaptveroša banalitāte,” apgalvo priekšlasījuma autors Dāvis Sīmanis.

Pasākumā uzstāsies,fragmentus no filmām rādīs un to analizēs režisors Dāvis Sīmanis.

Lekcijas noslēgumā tiks demonstrēta filma "Nekad nesaki nekad" ar Šonu Koneriju Džeimsa Bonda lomā, kā arī ar Kimu Besingeri un Klausu Mariju Brandaueru.

Lekcija notiks k/t. KSuns, 24.februārī, plkst. 19.00. Biļešu cena 2.60 Ls, studentiem 2.10 Ls.

Šī ir septiņpadsmitā  lekcija lekciju ciklā „Kino un arhitektūra“. Turpinājums sekos.

Komentāri (32)

janazakovica 15.02.2011. 23.08

kludas labojums-nabaga advokati-labojam uz nabaga arhitekti.

+1
0
Atbildēt

0

janazakovica 15.02.2011. 12.32

nabaga advokati ir spiesti iet uz tik nozelojamam piara akcijam lai vinu biroja vardu kads vispar dzirdetu..un ka isti latviesi nekaunejas nemt vel par to naudu..ka visu bonda filmu kolekcijas ipasnieks neatceros ka kaut reizi filmas butu pieminets kads jurists vai advokats.so svetdien pa tv3 demonstretaa zelta acs ir viena no vajakajam ar mikro bmw Z3 reklamu.

0
-3
Atbildēt

1

    Aivars Krauklis > janazakovica 15.02.2011. 15.02

    Kāds te sakars ar advokātiem? Var tak izlasīt, ka “Sarma&Norde” ir arhitektu, nevis advokātu birojs. Ja burtus vēl pazīst, pēc visas tās unikālās kolekcijas noskatīšanās.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu