Sākas jaunā kinolektoriju sezona • IR.lv

Sākas jaunā kinolektoriju sezona

37

Šodien, 9.februārī, kinoteātrī "Rīga" sāksies jaunā kinolektorija "Tas, ko Tu nedrīksti nezināt" sezona.

Kinolektorijos "Tas, ko Tu nedrīksti nezināt" Latvijā pazīstami kritiķi un teorētiķi iepazīstinās ar pasaules kino vēsturē būtiskām filmām, ziņo aģentūra LETA.

Jaunās sezonas lektorijs ar nosaukumu "Sievietes sejas" pievērsīsies ievērojamām aktrisēm un tām filmām, kuras aktrises ir padarījušas īpašas, kas nav filmas viendienītes, bet gan būtiski kinovēstures pieturas punkti, kas neizdzēšami saistīti ar to aktrišu personību un to īpašo ķīmiju, kas izveidojas aktrises un režisora radošajā partnerībā.

Kinolektorijs "Tas, ko Tu nedrīksti nezināt VI. Sievietes sejas" sāksies 9.februārī plkst.19 kinoteātrī "Rīga" ar kinokritiķa Normunda Naumaņa lekciju par izcilāko vācu kino aktrisi Hannu Šigulu, bet pēc lekcijas sadarbībā ar Gētes institūtu Rīga kinoteātrī tiks demonstrēta režisora Rainera Vernera Fasbindera filma "Lilī Marlēna".

Filmā "Lilī Marlēna", kas iznākusi 1980.gadā, piedalās tādi aktieri kā Hanna Šigula, Džankarlo Džanīni, Mels Ferers, Karls-Haincs fon Hassels, Ēriks Šūmans, Harks Boms un Gotfrīds Džons.

Vācu kino spilgtākā zvaigzne un filmas režisora Fasbindera mūza Hanna Šigula šajā filmā ir redzama vienā no savām izcilākajām lomām.

Filmas "Lilī Marlēna" darbības risinās 1938.gadā. Villija, jauna un vēl nepazīstama vācu dziedātāja, mīl Robertu – talantīgu mūziķi no Šveices, kurš bieži viesojas Vācijā, lai sava tēva vadītās organizācijas uzdevumā palīdzētu apdraudētajiem ebrejiem. Kara laikā Villija veido dziedātājas karjeru ar dziesmu "Lilī Marlēna".

Jaunajā kinolektorija sezonā lekcijas klausītājiem lasīs kinokritiķi Dita Rietuma, Daira Āboliņa un Normunds Naumanis, kinorežisors Dāvis Sīmanis un kinozinātnieks Viktors Freibergs.

Kinolektorija "Tas, ko Tu nedrīksti nezināt VI. Sievietes sejas" lekcijas ilgs līdz aprīlim.

 

Komentāri (37)

janazakovica 07.02.2011. 23.55

protams kartejaa ebreju tema..ir.lv izpildijumaa.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu