Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā

 

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs naktī uz otrdienu kratīšanā Finanšu ministrijas Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieka Vladimira Vaškeviča kabinetā izņēmis dokumentus un datoru, bet pats Vaškevičs aizturēts par kukuļdošanu lielā apmērā. Vairāk nekā 50 000 eiro plānots dot kādai Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonai, lai tā pienācīgi neveiktu amata pienākumus kontrabandas apkarošanā, nodokļu nomaksas kontrolē un nekonstatētu pārkāpumus konkrētu personu darbībās, informē KNAB preses dienests. Bijušais Kontrabandas apkarošanas centra vadītājs un VID augsta ranga darbinieks Vaškevičs tiek uzskatīts par ietekmīgu figūru, no kura valsts nav spējusi atbrīvoties ne pēc tam, kad viņu apsūdzēja un sāka tiesāt par nepatiesu datu uzrādīšanu amatpersonas deklarācijā, slēpjot savu patieso mantisko stāvokli, ne tad, kad tika anulēta viņa pielaide valsts noslēpumam. Einara Repšes finanšu ministra pilnvaru laikā viņu pārcēla amatā FM.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (Vienotība) pirmdien atjaunoja amatā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieku Intu Ķuzi un uzdeva mēneša laikā izstrādāt priekšlikumus disciplinārās kārtības un darba kvalitātes uzlabošanai policijā, bet līdz 9.februārim iesniegt priekšlikumus par turpmāko speciālo uzdevumu bataljona Alfa darbību. Ķuzis no amata tika atstādināts pagājušajā otrdienā, kad atklājās, ka spēļu zāles aplaupīšanā Jēkabpilī piedalījās arī divi speciālo uzdevumu bataljona Alfa darbinieki. Apšaudē Jēkabpilī gāja bojā policijas darbinieks, un divi tika ievainoti. Četri no uzbrucējiem bija policisti – divi no Alfas, un divi strādājuši Tukuma policijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu