"2ANNU projektora" trešā programma • IR.lv

"2ANNU projektora" trešā programma

18

"2ANNU projektors" piedāvās jaunu īsfilmu programmu

Klubā "NABAKLAB" 24. janvārī plkst 20.00 un kafejnīcā "Piens" 1. februārī plkst. 19.00 tiks demonstrēta trešā festivāla "2ANNU projektors" programmas filmas.

Visas piecas programmā iekļautās filmas nākušas no Sema Špīgela Kino un Televīzijas skolas, kas ir augstākā kalibra audiovizuālās mākslas mācību iestāde Izraēlā, vēsta programmas veidotāji. 

Pagājušajā gadā 2ANNAS festivāla laikā īpašā programmā jau demonstrēja četrus izcilus studentu veikumus, taču “Projektora” skatē būs vērojamas Latvijā vēl neredzētas filmas. To vienojošie elementi ir klasiska uzbūve un spēcīgs stāsts, kas aizrauj ar savu latvietim neparasto problemātiku un tās izvērsumu. 

Programmā:

SKATUPUNKTS

Rež. Avishag Leibovich, 2008, 16mm, 18’

Vecāku prombūtnē septiņpadsmitgadīgajai Noai nedēļas nogale jāpavada ar savu vecmāmiņu. Gandrīz astoņdesmit gadus vecā Herta vēl turas ņipri, taču pamazām zaudē acu gaismu. Katru dienu pulksten četros pēcpusdienā Noa balsī lasa Hertai priekšā viņas iemīļotākās ziepju operas subtitrus. Pavisam nemanot tas kļūst par laiku, kas viņas satuvina.

VIDA

Rež. Anat Malz, 2008, 16mm, 18’

Vidai darbā neveicas. Viņa nespēj turēt līdzi pasaules straujajam tempam, un pat nevar pieņemt savas meitas palīdzību. Kādu rītu viņa ierodas birojā un konstatē, ka tur neviena cita nav.

GAIĻU CĪŅAS

Rež. Sigalit Lipshitz, 2000, 16mm, 13.40’

Kādā vasaras dienā izraēļu vistu audzētājs un viņa rumāņu palīgstrādnieks ved uz tirgu pārdošanai vistas. Ierodoties palestīniešu pārvaldītā ceļa kontrolpunktā, viņiem nākas apstāties. Mēģinot tikt uz priekšu, fermerim Marciano nākas stāties pretī kontrolpunkta atbildīgajam komandierim Nabilam, viņa kādreizējam palīgstrādniekam vistu fermā.

IESAUKUMS

Rež. Naomi Levari, 2004, 16mm, 17.30’

Joavs Genars, 1960. gadu pacifists, dara visu, kas viņa spēkos, lai neļautu savam dēlam doties armijā. 24 stundās pirms iesaukuma noliktā laika starp tēvu un dēlu briest emocionāls un ideoloģisks konflikts.

MĀTES DEJA

Rež. Zelda Hoha, 2003, 16mm, 20.53’

Kopš mātes nāves Līsa rūpējusies par saviem trīs brāļiem. Vienīgajā laikā, kas pieder viņai pašai – naktī – viņa raksta. Kad Līsa iegūst stipendiju, lai dotos studēt uz Jeruzalemi, viņa nonāk sarežģītas izvēles priekšā – aizbraukt vai palikt mājās un gādāt par problemātisko ģimeni.

Aptuvenais programmas garums- 1h 40min

Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar angļu subtitriem.

Komentāri (18)

Miervaldis 06.12.2016. 21.22

Personiski debilajam kremļnacistam nikodamfakam skaidroju situāciju. Itālija pirms 2. Pasaules kara veicināja Latvijas starptautisko atzīšanu, par ko Musolīni 1926. gadā tiešām piešķirts Latvijas ordenis. Naida kurinātājs, kremļnacists nikodamfaks drīkst iegaumēt ar savu debilo kremļnacista pakaļu, kas viņam ir domājamais orgāns, ka nekādu citu pamatu pozitīvām atsauksmēm par Musolīni nevar būt. Bet vispār nikodamfaks pārāk bieži tēlo debiliķi, tātad viņa izfantazētais gadījums nekad nav noticis.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu