Krievijas miljardieris pērk ietekmi Latvijas medijos • IR.lv

Krievijas miljardieris pērk ietekmi Latvijas medijos

52
Vladimirs Antonovs. Foto: automobielmanagement.nl
Sanita Jemberga

Zviedru finanšu uzraugu izpēte Antonova biznesā rada aizdomas par naudas atmazgāšanu

Zviedrijas finanšu uzraudzības iestāde ''Riksgalden'' piekritusi Ir.lv rīcībā nodot zviedru konsultantu sagatavoto ziņojumu par Krievijas miljonāru Antonovu ģimenes biznesa izcelsmi un izvērsumu. Latvijā Antonovi zināmi kā ''Latvijas Krājbankas'' īpašnieki, taču tagad viņu virzienā sāk vest pavedieni, kas liecina par masveidīgu ietekmes pirkšanu Latvijas medijos, ceturtdien vēsta žurnāls Ir.

Nesenās viesošanās laikā Rīgā miljardieris Vladimirs Antonovs tikās ar tēvu un dēlu Lembergiem, kas komplektā ar jauna akcionāra parādīšanos Bertolta Flika uzņēmumā ''Baltijas aviācijas sistēmas'', kam pieder 47,2% nacionālās lidsabiedrības ''airBaltic'' daļu, radījis pamatu runām par viņu interesi šajā biznesā. ''Krājbanka'' ir Flika lielākais kreditors.

Zviedrijas ''Riksgalden'' un Drošības policija Antonovu darbību pārbaudīja 2009.gada beigās, kad viņa kontrolētā ''Spyker Cars'' vēlējās iegādāties zviedru lepnumu ''SAAB''. Tika runāts par reputācijas riskiem un naudas atmazgāšanu, un Antonovs formāli savas daļas uzņēmumā pārdeva, taču kreditēja jauno īpašnieku. ''Riksgalden'' ziņojums tagad atslepenots. Zviedrijas finanšu uzraudzības iestādē Ir.lv atzina, ka no tā noteikta aizsargāta informācija ir izņemta. Ir.lv nav zināms šīs informācijas raksturs.

ASV cilvēktiesību organizācijas "Freedom House"  veidotajā politisko brīvību ziņojumā Latvijas novērtējums samazinājies par vienu punktu pērn notikušā necaurskatāmā laikraksta "Diena" pārdošanas darījuma dēļ, ziņo aģentūra LETA.

Kopumā Latvija pēc politisko tiesību un pilsonisko brīvību novērtējuma ziņojumā atzīta par brīvu valsti. "Latvijas pilsonisko brīvību reitings samazinājies no viens līdz divi saistībā ar negatīvo notikumu attīstību preses brīvības jomā, tostarp draudiem redakciju neatkarībai pēc ietekmīga laikraksta pārdošanas necaurskatāmos apstākļos," teikts ziņojumā "Brīvība pasaulē 2011.gadā".

Jau vēstīts, ka 2009.gada jūlijā Zviedrijas mediju grupa "Bonnier" pārdeva AS "Diena" un SIA "Izdevniecība "Dienas Bizness"", taču jaunā īpašnieka vārds ilgstoši netika atklāts. Sākotnēji kā pircējs tika nosaukts "turīgu igauņu uzņēmēju grupa", bet vēlāk – britu Roulendu ģimene. Redakcijas vadība vairākkārt mainījusies. Pērn vasarā tika paziņots, ka 51% AS "Diena" akciju nopircis uzņēmējs Viesturs Koziols, bet 49% akciju paliek Roulendu īpašumā.

Komentāri (52)

austrisv 13.01.2011. 10.31

Džeri!
varbūt tieši tāpēc arī Lembergs tā iekodās Kampara mugurā, ka viņam vajag arī Ekonomikas ministriju, lai paķertu vēl kādu uzņēmumu sev un dēlam, jo , cik nu es zinu, tad Ventspils nafta un naudiņa no tā vairs nav brīvi pieejama šiem abiem valsts nozadzējiem. Izskatās, ka tiešām kaut ko lielu vēl vajag nozagt. gan jau tas iesākumā būs Air Baltic!
Jāsaka milzīgs paldies Lemberga faniem vēlētājiem!

+25
0
Atbildēt

2

    anita_brauna > austrisv 13.01.2011. 15.52

    Acīmredzot tev nav ne mazākās idejas cik plašs ir Lembja tvēriens. Jebkurš vērā ņemams ieguldījums Ventspilī (un tur tādu ir daudz) iet caur Lembja kabatu un rokām. Tur ir sabūvētas entās rūpnīcas (tieši pagājušā gada laikā) un industriālas celtnes, kuras nes baigos ciparus. Ventspils ir Lembja kabata. Tur nekas nenotiek bez viņa ziņas.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > austrisv 13.01.2011. 10.36

    Es domaaju, no SM, ar Lemberga talantiem, var nopumpeet milziigas naudas, taa vi’nam laba kompensaacija par VN.
    Dabiigi, vi’ns jau neatteiktos arii no Ekonomikas, cerams, ka to. vismaz, vi’nam neatdos.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

mary75 13.01.2011. 10.24

http://www.ir.lv/2011/1/12/aizveriet-muti – ja kaads nav lasiijis, dereeja izlasiit, kaa tas viss notiek Eeka TV un Koziola Dienaa. Diagan padruums iespaids. Un izveidot speecigu sab. TV, kas raidiitu objektiivu informaaciju un analiizi, kaa arii izgliitotu sabiedr’iibu politiski, pie saas saeimas arii nereaali.
Bet tas, ka ‘zurnalisti tik viegli ietekmeejami un ar tiem tik viegli izreekinaaties – tur ir arii pasu zurnalistu vaina.
Ja buutu izveidota speeciiga zurnalistu sab. organizaacija ar galveno meerki – aizstaaveet zurnalistus un briivu presi – tik viegli ar to ietekmeesanu vis neietu. Cita lieta, ka pilns ar taadiem kaa Neatkariigaa, kas paardosies jebkuram par leetu naudu.
Vispaar, kaa Lembrergam atdota SM, taa Lemberga deeli satiekas ar to krievu oligarhui Antonovu un veel tur ariii Fliks – jauka kompaanija, nez, ko veel taisaas nozagt, kaadu kombinaaciju iecereejusi?

+20
-1
Atbildēt

0

austrisv 13.01.2011. 10.18

Tad tāpēc ZZS tik dikti iestājas par Vilnīti, jo viņiem ir acīmredzot, izdevīgi šitādu bezsmadzeņu radījumu turēt KNAB priekšnieka amatā. tad vēl tie Daudzes izteikumi, ka jāatlaiž visa KNAB vadība. NU jā, un tad varēs droši visu izpārdot krievu mafiozņikiem, kuriem jāatmazgā nauda!
Īstie sabiedrotie ir Lembergs un dēls & Krievijas miljardieris!

+15
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu