Trīs jaunas izstādes Spīķeros • IR.lv

Trīs jaunas izstādes Spīķeros

31
Inga Meldere. "Drūmaka". Audekls / eļļa, 25 x 43 cm. 2010

No 8. janvāra līdz 13. februārim "kim?" galerijās Spīķeros (Rīgā, Maskavas ielā 12/1) būs skatāmas 3 jaunas izstādes.

"kim?/ VKN" galerijā nozīmīgs notikums – leģendārā mākslinieka Ojāra Pētersona instalācija “Oranžā puse”.

Kopš 2000. gada Ojārs Pētersons izstādēs ar jauniem darbiem piedalās ļoti reti. Iepriekšējā personālizstāde “Oranžais caurums” bija skatāma Valsts Mākslas muzeja izstāžu zāles „Arsenāls“ radošajā darbnīcā 2005. gadā.

"kim? / FK" galerijā būs skatāma gleznotājas Ingas Melderes personālizstāde “Unwritten” (Neuzrakstīts). 2010. gadā dalībai 14. Viļņas glezniecības triennālē no Latvijas tika izvēlēti divi mākslinieki. Viena no tiem – Inga Meldere. Ekspozīcijā ar nosaukumu “Unwritten” tika iekļautas nedaudz vairāk kā trīsdesmit eļļas tehnikā gleznotas mazformāta gleznas, kas bija tapušas tajā pašā gadā Helsinkos un Strasbūrā. Tagad šī ekspozīcija būs vienkopus skatāma Rīgā.

"kim? / RIXC" galerijā notiks Romana Korovina darbu izstāde “Kotletes un sniegs”. Ekspozīciju veidos video, gleznas, fotogrāfijas, zīmējumi un mēbeles. Arī izstāžu telpa aplūkojama kā mākslas darbs – nevis pakārtota attēla izstādīšanas uzdevumam, bet gan kā trīs dimensiju attēls, abstrakcija par attēlojuma un mākslas darba tapšanas tēmu.

Komentāri (31)

renāte slucka 15.01.2011. 10.51

Vērtīgs pasākums. Ieplānoju gājienu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu