Vējonis atteiksies no kompensācijas par amata zaudēšanu • IR.lv

Vējonis atteiksies no kompensācijas par amata zaudēšanu

54
Raitis Plauks, F64
Indra Sprance

Bijušais vides ministrs cer, ka Saeima viņu apstiprinās VARAM vadītāja amatā

Vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), kurš no 1.janvāra ir zaudējis amatu, bet ceturtdien varētu tikt apstiprināts atjaunotās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vadītāja amatā, pāno atteikties no kompensācijām, ja tādas pienāksies saistībā ar amata zaudēšanu uz dažām dienām.

Vējonis Ir.lv sacīja, ka šobrīd atrodas laukos pie Ķeguma, ziņām nesekojot un nemaz nezināja, ka viņam kas pienākties. “Es jau bez darba esmu vien trīs dienas. Ceru, ka rīt mani apstiprinās amatā, “ sacīja Vējonis, norādot, ka “protams, atteikšos no kompensācijas, ja tādas būs”.

Vaicāts, vai ir drošs par Saeimas atbalstu savai apstiprināšanai amatā, Vējonis sacīja, ka drošs neesot ne par ko, bet tā kā šobrīd esot laukos, neesot arī interesējies. “Sniegs tik snieg, nepēj tik tīrīt,” atklāj šobrīd bez amata esošais Vējonis.

Valsts kancelejā Ir.lv noskaidroja, ka Vējonim kompensācija vienas algas apmērā pienāktos tikai tajā gadījumā, ja viņš zaudē ministra amatu – Saeima viņu neapstiprina jaunajā amatā un viņš neatjauno arī Saeimas deputāta mandātu. Līdz ar to šobrīd Vējonim nekas nav izmaksāts. Atkarībā no Saeimas lēmuma, varētu gan tikt vērtēta iespēja izmaksāt kompensāciju par dažām dienām, kuras formāli Vējonis būšot bez darba.

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien ārkārtas sēdē lems par uzticības izteikšanu Vējonim jaunajā amatā. Koalīcijas partneri iepriekš gan norādījuši, ka nekādiem pārsteigumiem balsojumā nevajadzētu būt, Vējonis vadīs jauno ministriju.

Komentāri (54)

Una Grinberga 05.01.2011. 10.47

Vai “Ir” tiešām nav nekā svarīgāka, par ko rakstīt? Viedokļi un risinājumi veselības reformām? Strukturālās reformas? Energoapgādes atjaunošanas darbu efektivitāte? Sniega izvešanas izdevumi pašvaldībās?…. Tēmu bez gala.

+9
-1
Atbildēt

2

    Una Grinberga > Una Grinberga 05.01.2011. 11.00

    Tur jau sanāk vairāk sieviete vai vecmeita, ne meitenīte :D

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > Una Grinberga 05.01.2011. 10.51

    Ir! Par begemotu meitenīti:)

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

lebronj2356 05.01.2011. 10.20

Laba priekšzīme ! Žēl, ka Vējoņa tipa cilvēku ZZS nav vairāk…toties ir Auguļi un Bārzdiņi :(

+7
-4
Atbildēt

1

    raimonds_bossltd > lebronj2356 05.01.2011. 12.54

    to Krix
    Ar vismaz miljonu, ko Vējonim vajadzēja saņemt no “skonto būve”, firmu bez saprašanas un pieredzes, par Gudrona dīķa renovācijas līgumu, varēja arī no algas atteikties.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

buchamona 05.01.2011. 10.39

Ja pareizi atceros, tad laikaa, kad tika straadaats pie budzheta, Veejonis bija viens no tiem ZZS politikjiem, kuru nostaaja ljaava sho budzhetu pienjemt. Vinjsh laikam nav arii “Lemberga cilveeks”, neredzu iemeslu vinju lamaat. Man vinjsh izskataas taads sakariigs viirs, sakariigaaks par vienu otru Vienotiibas “spiidekli”.

+8
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu