Trīs vīri, viena laiva un dažāda airēšana • IR.lv

Trīs vīri, viena laiva un dažāda airēšana

7

Pēdējo nedēļu laikā trīs politiķi – Andris Šķēle, Ainārs Šlesers un Valdis Dombrovskis – publiskojuši savus ieteikumus ekonomiskās krīzes pārvarēšanai. Esam konspektīvi apkopojuši un salīdzinām viņu idejas

Visi grib labklājību. Visi grib veicināt izaugsmi, nodrošināt bērniem modernu izglītību, stiprināt veselības aizsardzības sistēmu. 

Līdz ekonomikas kraham pirms pusotra gada visiem arī bija ļoti līdzīgi piedāvājumi, kā sasniegt šos mērķus. Pirms katrām Saeimas vēlēšanām dažādo partiju ekonomisko programmu salīdzināšana bija velta laika tērēšana, jo visi solīja paaugstināt algas, samazināt nodokļus, ierobežot budžeta deficītu, ieguldīt infrastruktūrā, apkarot ēnu ekonomiku.

Tagad vairs nav tik viegli. Agrāk daudzi dzīvoja cerībās, ka līdzekļu vienmēr būs aizvien vairāk un vienīgā nepieciešamā prasme ir šo naudu pareizi apsaimniekot un sadalīt, tagad pēc milzīgā ekonomikas kritiena un uz lielo budžeta deficītu fona ceļš uz priekšu vairs nav tik skaidrs. Visi grib labklājību, bet par pareizo veidu, kā to sasniegt, ir būtiskas domstarpības.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu