"Melo-M" Vecgada joks • IR.lv

"Melo-M" Vecgada joks

22
Kārlis Auzāns. Foto - Kaspars Krafts, f64

Šodien Rīgas Kongresu namā notiks čellu trio "Melo-M" lielkoncerts "Vecgada operas joks", kurā mūziķi ne tikai izpildīs skaņdarbus no sava jaunā albuma, bet arī atskatīties uz šajā gadā paveiktajiem darbiem, ziņo aģentūra LETA.

Čellu trio izdevis ceturto studijas albumu "Phantasy of the Opera". Jaunajā grupas "Melo-M" albumā skan pasaulē pazīstamas operu melodijas pārsteidzošās versijās trīs čellu izpildījumā.

Ideja par opermūzikas tēmu apdarēm radusies nejauši. Tai par iedvesmu kalpojuši čellu trio panākumi ārzemēs pēdējā gada laikā. Pavasarī Latvijas čellistu trio kļuva par starptautiskā konkursa "Terem Crossover Competition" laureātiem Sanktpēterburgā, vēlāk aktīvi koncertējot Krievijā akadēmiskās mūzikas auditorijai.

Jaunās programmas "Phantasy of the Opera" skaņdarbu klāstā ir Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni, Džoakīno Rosīni, Riharda Vāgnera, Nikolaja Rimska-Korsakova, Džordža Geršvina un citu komponistu populārākās opermūzikas tēmas. Visu aranžējumu un apdaru autors ir grupas mākslinieciskais vadītājs Kārlis Auzāns.

 

Komentāri (22)

aivarsk 31.08.2015. 10.56

Ja kādā valstī pie varas nāk nekrietns režīms, tad pēc autora domām, valsts pilsoņiem nav vis jāvēršas pret šo režīmu un jāizcīna demokrātiska tiesiska uzvara un jānodibina kārtība, bet gan jābēg prom, uz turieni, kur kāds cits savu valsti pārvalda labāk!

+21
-7
Atbildēt

1

lno 31.08.2015. 09.21

Māris Luste. Iesaku Franks Gordons: Integrācijas grūtības Francijā un Latvijā http://www.la.lv/ari-tresa-paaudze/…nu jau trešā paaudze Francijā dzimušo un uzaugušo Ziemeļāfrikas cilmes pilsoņu atsakās atzīt Franciju par savu dzimteni. Viņi uzstāj: “Mana dzimtene ir Alžīrija (Maroka, Tunisija). Viņi faktiski atsakās integrēties franču nācijā un sabiedrībā.

Palīdzēsiet frančiem?:)

+19
-6
Atbildēt

0

students-4 01.09.2015. 22.13

Nezināju, ka Eritrejai arī ir kodolieroči… savādāk salīdzināšanai ar Ziemeļkoreju nav nekādas jēgas, ja nu vienīgi emocionālai smadzeņu skalošanai.

no Eritrejas atvesto valdnieka favorītu, kara inženieri un dzejnieka Puškina vecvectēvu Ābramu Hanibālu

————

Eritreja pasaules kartē parādās tad, kad Itālija uzsāka koloniālo kaŗu pret Etiopiju un tas arī ir itāļu dots nosaukums. Līdz tam tā bija Etiopijas sastāvdaļa.

Hanibālu atveda no Konstantinopoles. No kurienes viņu dabūja pirms tam tā arī nav līdz galam skaidrs. Mani gan apbēdina, ka latvietim šis nostūris saistās ar Puškinu – vispār,

nēģeri, mori, arābu, etiopieti vai varbūt abesīnieti

——–

Mori ir ziemeļrietumāfrikas tuksnešainās daļas iedzīvotāju daļa.

Tiesa atlikusī daļa nav Dieva noliedzēji kā Latvijā…

———–

Kāds tam vispār sakars ar šādu antagonizējošu jautājumu?

Lai arī Eritrejā varas iestādes piekopj kristiešu vajāšanu, ieslodzījumā par savu ticību nonāk oficiāli neatzīto Vasarsvētku draudžu un dažādu brīvbaznīcu adepti.

—————

Eritrejā tiek vajāti arī radikālie islamisti. Var saprast, ka visi, kas apdraud varu. Diemžēl, arī lielākajā daļā Āfrikas ir tāpat…

http://www.youtube.com/watch?v=nZvsWpVz1Ek

Paradoksālā kārtā, arī genocīda bēgļu izveidotā Izraēla

—————-

Nebūs īsti patiesi – var pat teikt, ka melots: Izraēlas atjaunošana(nevis izveidošana) sākās pirms holokausta… un kā tādu genocīda bēgļu nebija – visus ebrejus transportēja un neviens nezināja par tādu genocīdu. Ebreju bēgļi pirms holokausta devās uz citām zemēm, nevis uz Izraēlu, jo pastāvēja emigrācijas ierobežojumi.

Iespējams, ja Etiopijas imperators…

——–

Iespējams, ja uz šīs planētas nebūtu uzradusies dzīvība…

Eritrejā dzīvo etiopieši – reliģisko un etnisko atšķirību ar pārējo Etiopiju nav. Ja var saprast, tad pateicoties rietumu valstu uzspiestajai federalizācijai(gluži tādai pašai ko Eiropa un ASV cenšas uzspiest Ukrainai attiecībā uz tās austrumu teritorijām), Eritreja kļuva par atšķirīgu Etiopijas daļu, kuras atšķelšana sākās koloniālajos laikos, tāpēc federācijas izbeigšana bija laika jautājums. 90tajos šis konflikts bija diezgan interesants ar to, ka Eritrejai tika dota ļoti milzīga militāra palīdzība un eritrejieši labāk par pārējiem zin ASV lomu, tāpēc žēlabām par imperiālistu sazvērestībām tomēr varētu būt pamats.

Interesanti, ka tad kad Etiopija piedalījās kaŗa darbībā pret Shabab Somālijas teritorijā, un arī kad tā sāka iegrožot somāļus Etiopijas austrumos, nevienam pretenzijas neradās un izveidot vēl vienu somāļu teritoriju neviens nedraudēja… :}

Eritreja nav valsts kas ģenerē vislielāko skaitu ar migrantiem. Salīdzinājumi un iepazīstināšana ar šo valsti šajā rakstā ir virspusēji. Tie, diemžēl radīs pretenzijas pret autora uzcepto materiālu.

Vai raksts ir tapis pateicoties tiem eritrejiešiem, kas nonākuši mediju virsrakstos? Ja tas ir iemesls, tad tomēr derētu cita veida statistika un tur var atklāties visiem migrantiem nepatīkama aina.

Migrantu asimilēšana, iekļaušana sabiedrībā un padarīšana par sabiedrības sastāvdaļu prasa ļoti nopietnu attieksmi – vēl nopietnāku par rūpēšanos par esošajiem pilsoņiem… tajā Latvija gan nevar lepoties ar milzīgiem panākumiem. Ir pilnīgi skaidrs, ka planēta visiem ir viena – mukšana no viena planētas nostūra uz otru nav produktīva. Vienīgais kas var palīdzēt bēgļiem ir nopietna attieksme pret viņu problēmām un palīdzības sniegšana viņu pašu teritorijā. Diemžēl, Eiropa, piedzīvo pilnīgāko norietu atbildības ziņā un kaut kāda šo jautājumu apspriešana bez sekojošas darbības ir lieka laika šķiešana.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu