Krievijas klauni Rīgā • IR.lv

Krievijas klauni Rīgā

25

Svetdienas vakarā plkst.19 Rīgas Kongresu namā ar izrādi "Semjaņuki" viesosies Krievijas klaunu un mīmu teātris "Ļicedeji", ziņo aģentūra LETA.

Krievijas klaunu un mīmu teātris skatītājiem Rīgā piedāvās optimismu, smieklus un prieku, kas rudens un ziemas laikā ir vajadzīgs ikvienam cilvēkam.

Pantomīmas žanrs Krievijā strauji attīstījās jau 60.gados. Dažādas ainiņas, idejas, dzeja, lirika un dažas smalkas un tēlainas fabulas bija pamats, uz kā balstījās šī teātra numuru saturs, ko skatītāji uzņēma ar patiesu prieku.

Patlaban "Ļicedeji" ir pasaulslavens klaunu un mīmu teātris, kā arī vienīgais Krievijas klaunādes teātris. Šo teātri 1978.gadā dibināja Vjačeslavs Polunins. Gadu gaitā teātris ar viesizrādēm izbraukājis ne tikai visu Krieviju un bijušās PSRS republikas, bet arī ASV, Kanādu, Kolumbiju, Jaunzēlandi, Kubu, Brazīliju, Honkongu, Ķīnu, Japānu, Vjetnamu, Vāciju, Franciju, Spāniju, Lielbritāniju, Nīderlandi, Dāniju un citas valstis.

"Ļicedeji" teātra stils ir neierobežota iztēle. Tādi teātra priekšnesumi kā "Blu Kanary", "Nizzja", "Assisjaj" un izrāde "Churdaki" sen jau ir kļuvuši par klaunādes pasaules klasiku.

Rīgā "Ļicedeji" parādīs slavenāko Krievijas klaunu šovu, kas ir izrādīts vairāk nekā 700 reizes pēdējo piecu gadu laikā.

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu