Svaigi cepta māksla "Jarmarkā" • IR.lv

Svaigi cepta māksla "Jarmarkā"

17

No 16. līdz 30. decembrim Latvijas Mākslas akadēmijas aulā notiks gadskārtējā mākslas degustācija "Jarmarka"

No 16. līdz 30. decembrim Latvijas Mākslas akadēmijā notiks gadskārtējā studentu darbu izstāde – gadatirgus – labdarības akcija "Jarmarka", kuras idejas autori un organizētāji ir pasākumu aģentūra “Pareizā ķīmija” sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju un reklāmas aģentūru Airport.

Arī šogad "Jarmarkā" piedalīsies vairāk kā 300 jauno mākslinieku ar vairāk nekā 8000 darbiem un tā ir pieejama ikvienam mākslas interesentam.

""Jarmarka" Akadēmijas paspārnē jau astoto gadu priecē šķiet pilnīgi visus – gan tos, kas vēlas iegādāties ko patiesi radošu un oriģinālu, gan studentus, kam ir iespēja ne tikai nopelnīt, bet arī novērtēt interesi par savu mākslu, gan arī tos, kas vēlas vienkārši atnākt un atpūsties "Jarmarkas" enerģizējošajā atmosfērā. Par iepriekšējā gadā JARMARKĀ saziedotajiem līdzekļiem visu 2010.gadu ir turpināta LMA 1.stāva gaiteņa sienu gleznojumu atsegšana, restaurācijas nodaļas vadībā, kā arī tika veikti saglābšanas un remontdarbi 4.stāva terasē, kas bija katastrofālā stāvoklī. "Jarmarka" ir patiešām veiksmīgs stāsts, kurā ieguvēji ir visi.” stāsta Latvijas Mākslas akadēmijas rektors profesors Aleksejs Naumovs.

Kā katru gadu "Jarmarkas" apmeklētajiem būs iespēja ne tikai apskatīt, bet arī iegādāties oriģinālus un unikālus studentu darbus. Kā katru gadu, arī šogad "Jarmarkā" piedalīsies studenti no vizuālās komunikācijas nodaļas, vides mākslas, funkcionālā dizaina, keramikas, tekstilmākslas, stikla, tēlniecības, modes mākslas, restaurācijas, scenogrāfijas, mākslas vēstures, mākslas zinātnes, metāla dizaina, glezniecības un grafikas nodaļām. "Jarmarka" ir viens no spilgtākajiem notikumiem mākslas jomā gan pašiem studentiem, gan tās apmeklētājiem, jo vienuviet ir izvietoti ap 8000 jauni un neredzēti mākslas priekšmeti.

Turpināsies arī tradicionālā "Jarmarkas" labdarības akcija, kas veiksmīgi risinājās visos iepriekšējos gados, – daļa no "Jarmarkas" laikā iegūtajiem līdzekļiem tiks ziedoti LMA aulas restaurācijai. Tādējādi ne tikai studenti, bet arī katrs pircējs, kas iegādāsies kādu darbu, ziedos aulas un LMA sienu gleznojumu restaurācijai.

 

Komentāri (17)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu