Noslēdzas Baha kamermūzikas festivāls • IR.lv

Noslēdzas Baha kamermūzikas festivāls

31
Ieva Čīka, LETA

Šodien 10.Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla noslēguma koncertā plkst.19 Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā muzicēs Ēriks Bosgrāfs (blokflauta) no Nīderlandes un festivāla saimniece Aina Kalnciema (klavesīns), ziņo aģentūra LETA.

Koncerta programmā būs Baha, van Eika un Berio skaņdarbi.

Bosgrāfs ir viens no talantīgākajiem un daudzpusīgākajiem jaunās paaudzes mūziķiem. Savā koncertdarbībā viņš pievēršas ne tikai 16.-18.gadsimta skaņdarbiem, bet meklē savam instrumentam jaunas iespējas arī avangarda un džeza mūzikā. Savu spilgto muzikālo karjeru mūziķis sācis kā rokgrupas dalībnieks.

Bosgrāfs dzimis Nīderlandē, mācījies pie Valtera van Hauves un Paula Lēnhautsa Amsterdamā, savukārt maģistra grādu muzikoloģijā ieguvis Utrehtas universitātē. Bosgrāfs ierakstījis vairākus CD. 2006.gadā viņš piedalījās ansambļa "Cordevento" dibināšanā, kas specializējies 17. un 18.gadsimta mūzikas atskaņošanā.

Kalnciema studējusi klavieru un ērģeļu spēli Sanktpēterburgas un Maskavas konservatorijās. Klavesīna spēlē specializējusies Vācijā, Šveicē, Francijā, Holandē, Norvēģijā. No 1998.gada māksliniece ir ansambļa "Baltijas Trio" dalībniece. Kalnciema ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas asociētā profesore klavesīna klasē un Baha mūzikas fonda prezidente. No 2001.gada organizē un vada starptautisko Baha kamermūzikas festivālu.

 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu