Iemaksas pensiju otrajā līmenī nesamazinās • IR.lv

Iemaksas pensiju otrajā līmenī nesamazinās

29
Dalībnieki Latvijas Pensionāru konferencē. Autors - Reinis Hofmanis, F64

Starptautiskie aizdevēji iemaksas nav pieskaitījuši pie konsolidācijas pasākumiem

Sociālās apdrošināšanas iemaksas otrajā pensiju līmenī nākamgad tiks saglabātas 2% apmērā un netiks samazinātas līdz 0,5%, kā iepriekš paredzēts, sestdien Nacionālajā Trīspusējās sadarbības padomes sēdē apliecināja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, vēsta aģentūra BNS.

Premjers atzina, ka ar starptautiskajiem aizdevējiem nav panākta vienošanās par to, ka iemaksu likmju samazināšana otrajā pensiju līmenī tiek ieskaitīta kā budžeta konsolidācijas pasākums.

Pēc Dombrovska teiktā, vienlaikus tiks veiktas izmaiņas likumā, paredzot, ka iemaksu likme nepalielināsies, kā to pašlaik paredz spēkā esošais likums. Tādējādi tiks ietaupīti 44,9 miljoni latu.

Iepriekš valdība apsvēra sociālās apdrošināšanas iemaksu likmi pensiju otrajam līmenim nākamajā gadā noteikt 1% vai 0,5% apmērā. Labklājības ministre Ilona Jurševska iepriekš informēja, ka, izvēloties likmi noteikt 0,5% apmērā, valsts budžetā nākamgad tiktu ietaupīti 70,7 miljoni latu, savukārt, nosakot likmi 1%, ietaupījums būtu 67 miljoni latu.

Jau ziņots, ka nākamā gada budžetu valdība Saeimā plāno iesniegt 7.decembrī savukārt, to parlamentā plānots pieņemt 17.decembrī. Valdība ir konceptuāli vienojusies nākamā gada budžetā veikt konsolidāciju 280 miljonu latu apmērā.

Komentāri (29)

lebronj2356 20.11.2010. 11.41

P.S. apsveicu bankas ar spekulatīvo līdzekļu plūsmas nesamazināšanos !

+10
-3
Atbildēt

0

dro 20.11.2010. 12.19

Šo ziņu uzņemu ar dalītām jūtām, bet jāatzīst, ka tā nav taupīšana, bet aizņemšanās /šoreiz no vietējiem maksātājiem/.

+7
-1
Atbildēt

0

austrisv 20.11.2010. 15.23

Tā tēriņu nauda ir jāatrod gan izglītības , gan veselības , gan pašvaldību jomā! priekš kam valsts maksā par tik daudz augstskolām, gan valsts, gan privātajām, ja potenciālo studentu skaits samazinās. Tas pats vispārējā izglītībā, jo skolotāju skaitu taču nesamazināja pagājušo gadu. Tad skolotāji bija ar mieru saņemt mazākas algas, bet viņus nemazinot. Šogad viņi jau ir aizmirsuši šo savu ieteikumu . Mūsu valsts nav tik bagāta, lai uz 5- 6 skolniekiem būtu viens skolotājs. Tā nekur ES valstīs nav!

+5
0
Atbildēt

1

    lebronj2356 > austrisv 20.11.2010. 16.53

    Taisnība, līdzīgi ir arī ar slimnīcām, BET, lai tiešām varētu taisīt reģionālos centrus ir jābūt labai satiksmei un ceļiem, pa kuriem nokļūt līdz slimnīcai, skolai, utt. lauku apvidos. Bet neviens ne pirkstu nav pakustinājis šos 20 gadus, lai tā būtu !

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu