Straujākais interneta lietotāju pieaugums no 40 līdz 49 gadiem • IR.lv

Straujākais interneta lietotāju pieaugums no 40 līdz 49 gadiem

30
Kestutis Vanagas, F64

Internetu pēdējā pusgadā lietojuši 1,15 miljoni Latvijas iedzīvotāju

Šogad visstraujākais globālā tīmekļa lietotāju pieaugums ir bijis vecuma grupā no 40 līdz 49 gadiem, pieaugot par 13%, tā liecina tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" apkopotie dati.

Šogad vidēji 62% šīs vecuma grupas pārstāvju pēdējo septiņu dienu laikā ir izmantojuši internetu.

Nedaudz mazāks, bet arī straujš – 9% interneta lietotāju skaita pieaugums vērojams Rīgas iedzīvotāju vidū, savukārt starp strādājošajiem tīmekli apguvuši par 8% vairāk iedzīvotāju.

Savukārt cittautiešu, kuri lieto internetu, kļuvis par 7% vairāk. Kopumā šajās grupās internetu pēdējo septiņu dienu laikā ir izmantojuši 67% rīdzinieku, 73% strādājošo iedzīvotāju un 55% citas tautības pārstāvju.

Pēc "TNS Latvia" apkopotajiem interneta auditorijas pētījuma datiem, internetu pēdējo sešu mēnešu laikā ir izmantojuši vidēji 65% jeb 1,15 miljoni Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem, kas ir par 3% vairāk nekā 2009.gada rudenī.

Arī ar interneta pieslēgumu aprīkoto mājsaimniecību skaits ir pieaudzis – to kļuvis par 4% vairāk.
nekā 2009.gada rudenī.

"TNS Latvia" vecākā klientu vadītāja Signe Hokonena norāda, ka gada laikā pieaudzis tieši to mājsaimniecību skaits, kas internetu abonē kopā ar citiem komunikāciju pakalpojumiem. 2010.gada rudenī vairāk nekā puse jeb 53% mājsaimniecību, kurās ir interneta pieslēgums, internetu abonē komplektā ar televīzijas un/vai telefonsakaru pakalpojumiem.

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu