Lai uz deputātu skatīties būtu estētiski • IR.lv

Lai uz deputātu skatīties būtu estētiski

94
Kaspars Krafts, F64
Ieva Alberte

Ir.lv iepazīstas ar 10.Saeimas jaunāko deputātu

Juhū! – tā iesaucās Jānis Dombrava, kad uzzināja, ka iekļuvis Saeimā. Pirmais cilvēks, kam viņš telefoniski pavēstīja labo ziņu bija mamma Elita. Visu Latvijai! biedram Jānim ir 22 gadi, viņš būs jaunākais deputāts 10. Saeimā. Dombrava ir vēstures bakalaurs, patlaban LU studē starptautiskās attiecības maģistrantūrā. Pirms pāris dienām viņš pirmoreiz apmeklēja Saeimu, līdz šim ēku bija skatījis vien no ārpuses. Dombrava sāk aprast arī ar mediju uzmanību – pēdējo dienu laikā sniedzis vairākas intervijas. Ar jauno deputātu iepazīstas arī Ir.lv.

Uz kuru žurnālistu jautājumu tev apnicis atbildēt?
Žurnālisti ir profesionāli un nenorāda uz pieredzes trūkumu, toties politiķi no citām partijām nemitīgi Visu Latvijai! piesien, ka esam jauni uz zaļi. Protams, arī man. Atbildu, ka politiskās pieredzes man nav, toties ir principi. Esmu godīgs. Uzskatu, ka iespējams nodzīvot līdz sirmam vecumam, nesasmērējoties.

Visu Latvijai – TB/LNNK nebūs valdībā. Ko tas nozīmē tev?
Strādāšu. Deputāta uzdevums ir tautas interešu aizstāvība. Pirmais, ko gribētu panākt – lai skolās sāk mācīt Latvijas vēsturi kā atsevišķu priekšmetu. Plānoju arī no Saeimas tvītot ar saiti uz Visu Latvijai! mājaslapu.
Valdības veidošanas sarunu laikā sapratu, ko nozīmē politiskā pieredze – aizkulišu manipulācijas starp atsevišķām ieinteresētām personām. Politika ir citādāka nekā biju iedomājies. Kad bija zināmi vēlēšanu rezultāti, vairākiem medijiem mūsu partiju nolēja ar dubļiem, dēvējot par radikāļiem. Mēģināja piešūt čečenu finansējumu, tika izdemolēta kāda mūsu valdes locekļa tuvcīņas skola un uz sienas nepareizā latviešu valodā bija rakstīts: “nāvi nacistiem.”
Jocīgi, ka arī mani pasniedzēji vērsās pret mums. Ivars Ījābs pārmeta fašistisko dziesmu dziedāšanu. Dīvaini, ka, ko tādu saka politologs.

Tev ir bail no Domburšova?
Nē. Labprāt piedalīšos šajā raidījumā, jo tas ir profesionālākais un kvalitatīvākais Latvijā.

Kas ir tavs mīnuss?
Tuvi cilvēki teikuši, ka mēdzu būt augstprātīgs pret tiem, kuri nav tendēti uz sasniegumiem. Ja redzu, ka cilvēks nerealizē savu potenciālu, dažkārt paskarbā veidā mēģinu viņu pavilkt uz augšu.

Sarunas laikā esi apdomīgs, mierīgs un patīkams. Nejūtu radikālismu. Izbrīna, ka puspliks klaigāji mītīņā, iestājoties pret Abrenes atdošanu?
Reizēm nepietiek ar klusu ietekmēšanu. Tolaik mācījos 12.klasē un biju izlasījis kādu stāstu, ka līdz sirmam vecumam nodzīvoja kāds latviešu strēlnieks, kuram cīņā par Abrenes teritoriju bija norautas abas kājas un rokas. Es gan nepārbaudīju šo faktu, tomēr tas mani tā iespaidoja, ka šķita netaisnīgi: viņš Latvijas dēļ atdeva visu, tai pat laikā Kalvīša valdība Abreni atdod tik vieglprātīgi. Tāpēc arī tik radikāla rīcība.

Bija kāda jēga no tā visa?
Jēga vienmēr ir. Cilvēki aizdomājās. Nākamajā dienā pēc akcijas mana vēstures skolotājs izteica apbrīnu un cieņu. Tad, kad  mēs nonākšot pie varas, varēšot mainīt lietu kārtību.
Pirmoreiz dzīvē redzēju, ka mana mamma par mani ir tik lepna.

Ar ko nodarbojas tavi vecāki?
Mamma Elita Dombrava ir lektore. Viņa pasniedz šovbiznesu, mārketinga komunikācijas. Par tēti nav informācijas. Viņš pameta ģimeni, kad man bija divi gadi. Pēdējoreiz sazinājos pirms gadiem  trim četriem.

Uzraksti, lūdzu, vārdu īkšķis!
(Uzraksta pareizi). Kāpēc jāraksta?

Tavs partijas biedrs Jānis Iesalnieks tviterī rakstīja: “liels paldies visiem atbalstītājiem un tiem, kas turēja īkščus par mani.” Vai deputātam latviešu valodas gramatika jāprot nevainojami?
Oficiālos paziņojumos tai jābūt nevainojamai, e-pastos var rakstīt brīvāk. Sazinoties ar iepriekšējo Saeimu deputātiem esmu pārliecinājies, ka daudziem gramatika ir drausmīga.

Kas ir Hilerija Klintone?
ASV viceprezidente.

Nē, ASV valsts sekretāre.
Ui.

Vai labs torss ir deputāta priekšrocība?
Ķermenim jābūt līdzsvarotam. Veselā miesā, vesels gars. Fiziskā forma svarīga, lai cilvēks pats justos labi un, lai citiem uz deputātu skatīties būtu estētiski. Ja cilvēks zaudējis fizisko formu, tas norāda vai nu uz problēmu ar laiku, vai nerūpēšanos par sevi. Biežāk tā ir nevēlēšanās parūpēties. Esmu sešus gadus trenējies volejbolā, pusgadu hokejā amatierlīmenī, pusgadu nodarbojos ar tuvcīņu. Patlaban gan sportam atliek maz laika.

Kā vērtē to, ka partijas biedrs Visu Latvijai! avīzē pozē izplestām kājām plecu platumā un ar ieroci rokā. Ko tas nozīmē?
Ja svešais apdraud Latviju, jāparāda stāja, kā to darīja strēlnieki un leģionāri.

Tu ietu karā?
Jā.

Tev arī ir zaļraibās bikses, ko parasti valkā zemessargi?
Jā, kopš šīs vasaras. Uzdāvāja dzimšanas dienā.

Kas notiek tajā fotogrāfijā, kas redzama pie sienas: kāpēc vīri viens pie otra guļ zemē?
Mums ir tāda spēle: vīri noguļas sniegā un meitenes pastaigājas pa viņu vēdera presītēm. Meitenēm ļoti patīk.

Kā tevī radās latvietība?
Ģimenē. Ļoti labi atceros Baltijas ceļu. Biju gadu vecs un paskatījos pāri palodzei –  redzēju Brīvības ielu, kur stāvēja mamma un brālis.

Latvju dančus dejo?
Nē.

Aizrauj klubu dzīve?
Nē. Lai būtu jautrība nevajag dzert, bet nevajag arī kategoriski norobežoties. Normas robežās.

Tas būtu plūmju kokteilis ar nedaudz brendija?
Reizēm pēc smaga eksāmena izdzeru pudeli alus vai kokteilīti, lai nomierinātu nervus. Lai “atiet”.

Tev ir brūte?
Man ir līgava.

Komentāri (94)

Aija Neļķe 29.10.2010. 16.59

:D Ievas Albertes jautājumi kā no tīņu žurnāla. Pēdējais vispār iespārda. … Varēsiet nākamajā rakstā uzrakstīt, ka Iesalnieks lieto neliterāru izteiksmes stilu :) Mazliet muļķīgi vienu pareizrakstības kļūdu Twitterī, kas radusies ātrumā, tā vazāt apkārt. Katrs var pārliecināties, ka manos rakstos ir daudz mazāk stila un gramatikas kļūdu, nekā daudzu profesionālu žurnālistu rakstos. Komentāros šad tad speciāli atļaujos neliterāru stilistiku.

+39
-15
Atbildēt

8

    Božena Iščenko > Aija Neļķe 29.10.2010. 19.13

    Komatu pirms “nekā” neliek. Tas ir salīdzinājums, literārā politiķa kungs.

    +7
    -12
    Atbildēt

    0

    oskars666 > Aija Neļķe 30.10.2010. 12.25

    Jāni, kad tev ir bijis pēdējo reizi kāds pozitīvs komentārs par šī žurnāla žurnālistiem? Ja tik ļoti te nepatīk, tad kāpēc to tik aktīvi lasi/komentē? :)

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    Aveniite > Aija Neļķe 30.10.2010. 14.56

    Diemzel Iesalnieks neizcelas ar sapratu un sapratni. Izlietu udeni vairs nesasmelsi – sai gadijuma pateiktus vardus neatsauksi, lai ka censtos, vel jo mazak visulaiku melejot kaski (savu taisnibu) zinu portalos, kuri atkartoti uzsver tavu kludu (iespejamo stulbumu).

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > Aija Neļķe 29.10.2010. 17.28

    1) Tev neliekas, ka šādi jautājumi parasti rodas, ja persona izskatās vai uzvedās neadekvāti videi, kurā tā atrodas.

    2) Vai Tavs sašutums nav vairāk par to, ka tika pieminēta Tava kļūda? Nu, politikā daudz vairāk pamana sīkumus – tādēļ ir pārsteigums par Tavu sakāpināto reakciju.

    +12
    -8
    Atbildēt

    0

    Aija Neļķe > Aija Neļķe 29.10.2010. 18.00

    Nasing spešal, nav nekādas “sakāpinātas reakcijas”, vien viegla ironija :) Bet pēdējais jautājums tiešām labs :)

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > Aija Neļķe 29.10.2010. 20.20

    pieklājīgs jaunietis.iztika bez pretjautājuma par štuceriem
    zolīds.

    +17
    -2
    Atbildēt

    0

    buchamona > Aija Neļķe 29.10.2010. 19.23

    Ja intervijas uzdevums bija uztaisiit portretu, tad tas ir izdevies un man par deputaatu Jāni Dombravu ir radies labs iespaids. Jautaajumiem un atbildeem nav ne vainas

    +19
    -3
    Atbildēt

    0

    jessdrthomas > Aija Neļķe 29.10.2010. 17.37

    A tā varbūt turpmāk būs visās Ir intervijās. Nu, varbūt ne visās, bet būs.

    Intervē žurnāliste Vitu Matīsu, kā pēdējā numurā. Beigās paprasa – “A tev ir brūtgāns?”

    Forši! Tirāža celtos, spēj tik drukāt!

    +29
    -2
    Atbildēt

    0

buchamona 29.10.2010. 15.57

Un tagad pretstatiisim sho forsho interviju kompru kariem Vienotiibaa. :) Man tieshaam zheel, ka nenobalsoju par VL

+28
-9
Atbildēt

3

    andrejs_kirsis > buchamona 30.10.2010. 14.01

    Man 2. atbilde bija lamam. Nepareizi aizgāja…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Inese Birzniece > buchamona 30.10.2010. 19.09

    Man arī žēl, ka nebalsoju par VL. Man domāt, ka šie vīri pa 4 gadiem sapelnīs tik daudz plusu, ka nezinās kur likt. Protams, ja nesasmelsies par daudz “politiskās pieredzes”.

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    andrejs_kirsis > buchamona 30.10.2010. 13.59

    Varbūt tomēr jetiji? Un kurš var aizliegt vārda brīvību? Dzeris? Gribēšu – dziedāšu:” Uz Daugavas krasta
    Stāv Kirchenšteins bāls…”. Vai arī par utainajiem, jo tās utis patiešām bija. Un uz operu naktskreklos gāja. Tikai dziesma par to vēl nav…

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

mantins7 29.10.2010. 16.02

Pēdējais jautājums. :)
Bet intervija tiešām sakarīga, izņemot atmiņas no viena gada vecuma, kas nešķiet īpaši reāli, bet nu es labprāt alotos, jo tik tālas atmiņas esot ģēniju pazīme un tāds Saeimā par skādi nenāktu. :)

+20
-3
Atbildēt

4

    mantins7 > mantins7 31.10.2010. 23.42

    Es gan neatceros no viena gada vecuma, lai arī esot bijis visnotaļ sociāli aktīvs – ciemojoties pie vectēva Kandavā, pagalmā sadraudzējies ar 4 gadīgu dāmu un pat ieaicināts tāds viengadīgs uz dzimšanas dienas balli. Esot kārtīgi tusējis un ālējies, vārdu sakot – sabiedrības dvēsele, bet ne vella neatceros un alkohols tur nevarēja būt pie vainas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ieva Keiša > mantins7 01.11.2010. 15.14

    Es arī atceros dažus spilgtus notikumus no 1 gada vecuma, kaut gan man par tiem neviens no vecākiem neko nav teicis. Paši vecāki brīnās. Pat smalkumos atceros, kur kādi priekšmeti stāvēja konkrētajā telpā, kaut neesmu vairs tur bijusi, ne bildēs redzējusi. Lieki piebilst, ka par ģēniju sevi neuzskatu. Vnk – tā var būt!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    archoftriumph > mantins7 30.10.2010. 08.56

    he he… uz geniju nepretendeeju bet arii atceros sevi no 7,11,12, utt meenesu vecumiem sameeraa konkreeti, ar visu apkartni, darbiibu un personaziem :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    LR Aizsardzības mini > mantins7 31.10.2010. 18.08

    Es arī sevi atceros no gada vecuma, tad jau sanāk ka arī esmu ģēnijs. :) 3 gados devos savā pirmajā lielajā ceļojumā pa pasauli ar trīsriteni, lai gan tad bija padomju laiks, noziegumu “nebija”.. :)

    Bet vispār, malacis Dombrava, ļoti pozitīvs jaunais cilvēks. :)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu