Ušakovs pats varētu vadīt Rīgas ostu • IR.lv

Ušakovs pats varētu vadīt Rīgas ostu

14
Nora Krevneva, F64

Vēlēšanu rezultātu dēļ koalīciju Rīgas domē nemainīs; vicemērs varētu būt Ameriks

Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņas centrs") pagaidām nezin, kam uzticēt Rīgas ostas valdes priekšsēdētāja amatu, un pieļauj, ka varētu to uzņemties pats. To Rīgas galva pauda pirmdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes".

Tagadējam ostas valdes priekšsēdētājam un vicemēram Aināram Šleseram (LPP/LC, PLL) iekļūstot 10.Saeimā, nāktos šos amatu atstāt, tāpēc kļūst aktuāls jautājums par citu Rīgas brīvostas valdes vadītāju, vēsta aģentūra BNS. Šlesers par Rīgas ostas valdes priekšsēdētāju kļuva 2009.gada jūlijā  pēc pēdējām pašvaldību vēlēšanām.

Ušakovs pieļāva, ka ostas vadītu varētu arī uzticēt Rīgas domes LPP/LC frakcijas vadītājam, Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājam Andrim Amerikam (LPP/LC), kuru mērs minēja arī kā ticamāko Šlesera pēcteci vicemēra amatā. Ameriks telefonsarunā Latvijas Radio pateicās Ušakovam par uzticību, taču sacīja, ka par nākamo vicemēru Rīgas domes LPP/LC frakcija lemšot savā sēdē 2.novembrī.

Rīgas mērs arī pauda, ka 10.Saeimas vēlēšanu rezultāti nebūs pamats izmaiņām valdošajā koalīcijā galvaspilsētas domē. Viņš uzsvēra, ka nevar būt runas par jelkādu "Rīgas domes paketēšanu", runājot par jaunās valdības koalīcijas izveidi.

"Es neredzu nekādu pamatu [izmaiņām domes koalīcijā]. Es esmu teicis – "Saskaņas centra" idejas Rīgā ir uzvarējušas, un līdz ar to mēs turpināsim iesākto. [..] Dome tas ir viens stāsts, Saeima – tomēr tas ir cits stāsts," Ušakova teikto citē BNS. ''Rīgas dome ir stabila, mums ir labas attiecības ar LPP/LC."

Viņš gan atzina, ka domē vajadzētu veidot labāku sadarbību ar opozīciju. Jautāts par nākamo Rīgas vicemēru, kurš varētu stāties Šlesera vietā, Ušakovs sacīja, ka šis jautājums tiks atrisināts pēc iespējas ātri un jaunais vicemērs, visticamāk, būs Ameriks.

Komentāri (14)

Iftiņa! 04.10.2010. 14.10

Jā, Ameriku par ostas vadoni…..Nu gan, tur vēl viņš nav bijis,
varbūt labāk Raimondu Janitu, vai Edmundu Skrastiņu, oi, tie jau vairs nav domē.
Var būt šito,…. Dolgopolovu. Visi vecie vēži jaunajās kulītēs.
Vai tiešām šo amatu nevar ieņemt algots darbinieks ar reālu darba pieredzi OSTĀ?

+7
0
Atbildēt

0

dro 04.10.2010. 13.18

Pieminiet manus vārdus – par Ušakova apetīti rakstīs romānus un uzņems filmas:)

+4
0
Atbildēt

0

buchamona 04.10.2010. 13.00

Es esmu teicis – “Saskaņas centra” idejas Rīgā ir uzvarējušas, un līdz ar to mēs turpināsim iesākto. [..] Dome tas ir viens stāsts, Saeima – tomēr tas ir cits stāsts,” +++ pārfrāzējot – Latvija, tas ir viens stāsts ( pagaidām), Latvijas galvas pilsēta, tas jau ir pavisam cits stāsts.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu