Brīdina par terora draudiem Eiropā • IR.lv

Brīdina par terora draudiem Eiropā

29
AFP/LETA

Lielbritānija kā vairāk apdraudētās valstis nosauc Franciju un Vāciju

ASV, Lielbritānija un Francija svētdien brīdinājušas par terora akta draudiem Eiropā, iesakot iedzīvotājiem un ceļotājiem būt piesardzīgiem sabiedriskās vietās un transporta sistēmās, ziņo aģentūras LETA-AFP.

Brīdinājums saistīts ar izlūkdienestu rīcībā esošo informāciju, ka "Al Qaeda" izplānojusi uzbrukums Eiropā. ASV un Francijas izplatītajā brīdinājumā kā potenciālais teroristu mērķis minēta Eiropa, taču Lielbritānijas Ārlietu ministrija situāciju Francijā un Vācijā raksturojusi ar frāzi "augsta terora akta iespējamība".

"Mēs varam apstiprināt, ka paaugstināts ceļošanas brīdinājums Francijai un Vācijai. Tāpat kā citās lielajās Eiropas valstīs, tajās pastāv augsta terorisma iespējamība," pavēstīja Lielbritānijas Ārlietu ministrija, norādot, ka "uzbrukumi var būt plaši, tostarp sabiedriskās vietās, kur bieži uzturas ārvalstu ceļotāji".

ASV Valsts departaments ieteicis pa Eiropu ceļojošiem amerikāņiem būt piesardzīgiem. "Pašlaik pieejamā informācija liecina, ka "Al Qaeda" un ar to saistīti grupējumi turpina plānot teroristu uzbrukumus," teikts Valsts departamenta paziņojumā. Iespējamie uzbrukumu mērķi esot sabiedriskā transporta sistēmas, dzelzceļa vai metro stacijas, tūrisma infrastruktūra.

Francijas Ārlietu ministrija informēja, ka Eiropas valstu un ASV izlūkdienesti sadarbojas draudu izvērtēšanā. Arī Čehija paziņojusi par drošības pasākumu pastiprināšanu, īpaši lidostās. Latvijas Radio vēsta, ka arī Latvijas Ārlietu ministrija iesaka tūristiem ievērot piesardzību.

Mediji iepriekš ziņoja, ka Rietumu izlūkošanas aģentūras atklājušas "Al Qaeda" plānus Lielbritānijā, Francijā, Vācijā un ASV īstenot Mumbajai līdzīgu uzbrukumu, kur 10 kaujinieki trīs dienu garumā noslepkavoja 166 cilvēkus un ievainoja vairāk nekā 300. Plāns tika atklāts sākumstadijā, Lielbritānijai, Francijai, Vācijai un ASV apmainoties ar informāciju, sadarbības rezultātā tas ievērojamā mērā izjaukts, vēsta "Sky News". Uzbrukumu rīkošanā bijuši iesaistīti astoņi vācieši un divi briti.

Komentāri (29)

Janis 04.10.2010. 14.09

Kas šoreiz? Tiek gatavoti iegansti uzbrukumam Irānai?

0
0
Atbildēt

1

    aija_semjonova > Janis 04.10.2010. 14.26

    Šoreiz būs jāimplantē čips, lai zinātu kur Tu esi, ko dari, un tā tālāk. It kā pasargātu no teroristiem! Smiekli nāk! Tik tiešām nevar izdomāt citu ieganstu?

    0
    0
    Atbildēt

    0

aija_semjonova 04.10.2010. 13.58

WNO tik ātri? WTF!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu