Tiesa: Lembergs izspiegojis Maizīti • IR.lv

Tiesa: Lembergs izspiegojis Maizīti

33
Jānis Saliņš, F64
Indra Sprance

Spriedumā konstatēts, ka Ventspils mērs vācis prokurorus kompromitējošus materiālus

Zaļo un zemnieku savienības premjerministra kandidāts Ventspils mērs Aivars Lembergs (“Latvijai un Ventspilj”) izmantojis kādu apsardzes firmu kompromitējošu materiālu iegūšanai par prokuroriem, prokuratūras darbiniekiem, kā arī iepriekšējo ģenerālprokuroru Jāni Maizīti, lai ietekmētu prokuroru darbu, liecina portālā ''pietiek.com'' publiskotie materiāli.

Mājaslapā pieejams tiesneša Māra Vīganta vadītās Rīgas Centra rajona tiesas 2007.gada 14.marta sēdes spriedums par drošības līdzekļa – apcietinājuma – piemērošanu Lembergam lietā par liela apmēra noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, kā arī iespējamu politiķu finansēšanu.

Tiesas sēdē, atsaucoties uz kriminālprocesā iegūto informāciju, konstatēts, ka Lembergs cita starpā izmantojis kādu apsardzes firmu kompromitējošu materiālu iegūšanai un falsificēšanai pret procesa virzītāju šajā lietā – prokuroru Andri Mežsargu. “Bez tam Lemberga uzdevumā vākta informācija arī par Mežsarga kolēģiem, lai ar viņu starpniecību mēģinātu ietekmēt procesa virzītāju, kā arī dots uzdevums vākt informāciju par ģenerālprokuroru, teikts sprieduma norakstā.

Dokumentā norādīts: “Iegūti fakti, kas liecina par šādos nolūkos veiktu informācijas (valsts noslēpuma) prettiesisku ieguvi no operatīvās darbības subjektiem. Ir pietiekams pamats uzskatīt, ka Lembergs ir organizējis virkni nelikumīgu darbību, lai vērstos pret izmeklēšanu veicošu amatpersonu un tādējādi traucētu kriminālprocesa normālu norisi, kā arī lai grautu prokuratūras prestižu.”

Komentāri (33)

ievuliitis 30.09.2010. 15.16

Vai ir kaut viens cilvēks Latvijā, kuru pārsteidz vai šokē tāda ziņa? Kad paskatās, kādā purvā mūs ir ieveduši veiklie un šiverīgie darboņi gan ekonomiskajā, bet vēl dziļākā – morālajā aspektā, kļūst stipri neomulīgi. Un, laikam jau tik drīz mēs no tā purva ārā netiksim, ja lielai daļai sabiedrības šāds cilvēks ir premjēra amata kandidāts Nr. 1.

+39
0
Atbildēt

2

andrisskrastins 30.09.2010. 15.25

Jāpiekrīt vien ir – ne jau fakts, par ko bija nojausma, satrauc tik daudz. Bet gan tas, ka tiešām lielai daļai tas ir labākais cilvēks Latvijā – un iepūt viņiem ļipā. Viņi pat uzskata, ka apsūdzības pret viņu ir safabricētas un nekas, par ko viņu apsūdz, neatbilst patiesībai.

Šeit ir runa par ļoti smagu verga kompleksa un Stokholmas sindroma hibrīdu. Plašs lauks antropologiem.

Mans lielākais respekts būs tam politiķim, kuram izdosies uzlauzt šo vājprāta ledu un sākt likt cilvēkiem saprast AL – kas viņš ir būtībā.

+27
0
Atbildēt

2

    Ilziiiic > andrisskrastins 30.09.2010. 17.16

    t
    kā gan citādi latviešiem varētu rasties vesels pjedestāls likuma imūnu un talantīgu zagļu, ja nebūtu no kā atlasīt?
    Iekšēji fenderēt (kārtot lietas) ir gatava lielākā daļa mūsu zemes iedzīvotāju. aptaujas rāda, ka tikai 7% neiegādātu kreisi ievestu degvielu par kuru nav nomaksāta akcīze ētisku apsvērumu dēļ. ja kādam saku, ka esmu nomaksājis visus nodokļus (gandrīz), mani klaji sauc par idiotu.

    tad kāds gan pārsteigums, ka Lembim ir tik pamatīgs atbalsts?
    un aptaujas parasti ir neprecīzas viena iemesla dēļ:
    tie, kas atbalsta “zog, bet man arī atmet”, zina, ka tas ir grēks. tādēļ samelo. bet kad jādodas pie urnas, nobalso par savējiem.
    būtībā arī esošā saeima nemaz nav pretrunā ar tautas vēlmēm.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > andrisskrastins 30.09.2010. 15.55

    Redzi, Berluskoni arī nebūt nav tas nemīlētākais cilvēks Itālijā, lai arī viņa saites ar mafiju ir acīmredzamas un vispārzināmas, ka arī viņa bagātības straujais pieaugums visai aizdomīgs.

    Neesam mēs unikāli, bet mieles tas nemazina…

    +9
    0
    Atbildēt

    0

mxblack 30.09.2010. 15.52

Es domāju ka mūsu Valsts Prokuratūras resursi būs daudz par vājiem, lai šo dīvaino premjera kandidātu izvilktu skaidrā ūdenī un pierādītu visas viņa pastrādātās nelietības pret šo valsti, pret mums. Izskatās ka te tiešām ir darbojusies, drīzāk darbojas, ļoti spēcīga mafija pat ar savu izlūkdienestu un varbūt arī speciālo vienību. Kur apgrozās milijardu milijardi, tur viss ir iespējams. Tur var nopirkt, vai iebiedēt jebkuru. Un vai Lembergs to visu vadīja? Droši vien tā īstā galva ir pavisam cita un sēž ēniņā, lai nesakarst. Berluskoni arī daudzi Itāļi dievina.

+12
0
Atbildēt

5

    piziks > mxblack 30.09.2010. 16.59

    Dolār, pareizi! Tieši tādēļ Jaunais Laiks Repšes vadībā jau pašā savas eksistences sākumā bija klāt Ventspilī pie Lemberga — pēc naudas! Un tieši tādēļ arī nākamnedēļ, kā sola Āboltiņa, Vienotība liks runāt ar Lembergu savam premjerkandidātam Dombrovskim un runāts liks ne jau par Lemberga iešanu uz prokuratūru padoties, bet par varas sadali. Cik bija to, kuri vakar, pēc ziņas par atteikumu uzņemt Zviedrijas finansu ministru, saprata, ka vizīti atteica, ārlietu ministrijas vismaz pusgada darbu izgāza un Aivi Roni apkaunoja nevis Valdis Dombrovskis, bet gan “Dombrovska biroja cilvēki”? Tātad tie, kuri sev pa priekšu stumj Dombrovski — pagājšnedēļ pie Baltkrievu ministriem, šonedēļ — prom no zviedra, bet nākamnedēļ, varbūt jau naktī uz svētdienu — arī uz agrajām brokastīm ar to pašu Lembergu?

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    mxblack > mxblack 30.09.2010. 16.26

    Nuja, bet kāda loma te ir Lembergam? Trubas aizvēršāna bija it kā viņa darbības rezultāts, cik noprotu. Laikam jau nevarēja vairs sadalīt “peļņu”, kādam likās ka tam dod par maz. Bet varbūt bija citādi. Atsevišķi notikumi jau tika komentēti arī ziņās, bet kopainas nebija. Par Parex es nešaubos. Tieši tāpēc viņiem tika tik izdevīgs līgums no Godmaņa. Lai nu bija kā bija, nozagto šeit vairs atgūt nevaram. Tomēr tos valsts iztirgotājus gan kādreiz pie tiesas saukt vajadzētu. Īslandes parlaments reaģēja nekavējoties uz valsts izputināšanu. Mūsu mafija joprojām ir ļoti stipra.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > mxblack 30.09.2010. 16.40

    @opis555
    Trubas aizvēršana bija Jeļcina nopelns, kas veiksmīgi atļāva privatizēt naftas uzņēmumus. Lembergs vienkārši kļuva par situācijas ķīlnieku- itkā čeka spiež turpināt kūrēt visu to padarīšanu ar partiju sponsorēšanu, bet nauda vairs nenāk. Kā Tu domā, kāpēc Hodorkovskis, Abramovičš un citi Jeļcina laikā pacēlušies uzņēmēji dabūja iekšās, kad pie varas nāca čekists Puķins? Tagad tas pasākums jau ir pārstrukturēts caur Gazprom.

    Es pat neteiktu, ka baigi daudz ir izzagts un nolaupīts. Tas viss ir drupačas uz pasaules galda. Nekā jēdzīga jau te Latvijā nav. Ir tikai pāris vietējās marionetes kā visi trīs A un vēl čupiņa līdzīgo, kam kaut kas atlec no Krievijas politiskajām rotaļām.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > mxblack 30.09.2010. 16.03

    Es te skaļi padomāšu… ja drīkst.

    Savulaik ar čekas naudu tika izveidots Latvijas ceļš un Parex banka. Lai to visu kaut kā saturētu un čeka turpinātu to pašakumu kontrolēt bija vajadzīga regulāra “naudas padeve”. Partijas sāka rasties kā sēnes pēc lietus un nu jau vajadzēja barot ne tikai Latvijas ceļu. Un arī ar Parex naudu vien nepietika. Ventspils nafta kā Krievijas naftas tranzīta uzņēmums ir ideāls šādam mērķim. Tur apgrozās liela nauda, no kuras pāris procenti šurp vai turp neko nemaina, bet absolūtajos ciparos summas ir pamatīgas. Tāpēc arī Ventspils uzpeld līdzās Parex. Vēlāk ar naftu vairs tik labi nevedas, jo Krievijā naftas bizness pamazām nonāk privātās rokās. Tad uz skatuves iznāk gāzes bizness ar Iteru, kas ir nākamais lielais partiju sponsors.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > mxblack 30.09.2010. 17.06

    @Optiskais Tēmeklis
    Ir tikai viena būtiska atšķirība. Repše visu naudu, ko saņēma no Lemberga, ielika partijas kasē un katram ir iespēja izsekot tam, kas ar to naudu tika darīts. Kamēr citās partijās tā nauda aizgāja pa privātām kabatām- lasi- pa tiešo melnajā tirgū, lai barotu kukuļdošanu, aplokšņu algas un pārējos “jaukumus”, kas valsts kabatai iet secen. Kas, savukārt, nozīmē- mazakas pensijas, mazākas algas skolotājiem un ārstiem, mazākas māmiņu algas u.tt.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu