Upaciers jau gadu radio dēļ neapmeklē domes sēdes • IR.lv

Upaciers jau gadu radio dēļ neapmeklē domes sēdes

18
Aigars Eglīte, F64

Domes un komitejas sēdes notiek no rītiem, kad Ufo atrodas radio studijā

Ikšķiles novada domnieks Kaspars Upaciers, jeb Ufo, jau gadu nav apmeklējis domes sēdes, jo tās notiek laikā, kad viņam jāvada radio SWH raidījums un tā kā dome neplāno mainīt sēžu laiku, deputāts neizslēdz iespēju, ka nāksies nolikt mandātu, atsaucoties uz laikrakstu „Diena”, ziņo BNS.

Pagājušā gada pašvaldību vēlēšanās Upacieru domē no apvienības „Iedzīvotāji” saraksta ievēlēja ar vislielāko plusiņu skaitu, kaut sarakstā viņam bija pēdējais numurs. Upaciera saraksts gan palika opozīcijā un pie varas domē atrodas Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS).

Ja domes vadība neko nemainīs, deputāts apsver iespēju nolikt mandātu vai arī mēģināt vienoties ar darba devēju, ka divas reizes mēnesī no rītiem radio ēterā nebūs. Upaciers neapmeklē arī Kultūras komitejas sēdes, jo arī tās notiek no rītiem. "Domes vadība parāda savu varu. Tomēr esmu informēts par to, kas notiek domē un novadā, reizi mēnesī tiekos ar vēlētājiem, partijas valdes sēdes ir atklātas," par savu darbību stāsta deputāts.

Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Rudzītis (ZZS) atzina, ka Upaciers nav bijis gandrīz nevienā domes sēdē un nestrādā arī komitejā. "Sēdēm jānotiek no rītiem, jo jāizskata daudz jautājumu. Sēdēs jāpiedalās daudziem domes darbiniekiem, un, ja tās notiks vakarā, nāksies maksāt par virsstundām," argumentēja Rudzītis.

Tā kā Upaciers sēdes neapmeklē, tomēr "kaut kādu darbu dara", viņam nemaksā pilnu atalgojumu, bet tikai pusi – 40 latu mēnesī. "Nebūtu godīgi nemaksāt viņam nemaz. Viņš tomēr ar savu mašīnu brauc tikties ar vēlētājiem, piedalās frakcijas sēdēs," norādīja Rudzītis.

Katra pašvaldība ir tiesīga noteikt domes sēžu un komiteju sēžu laikus, savstarpēji vienojoties deputātiem, atgādina „Diena”. Piemēram, Rīgā domes sēdes notiek pēcpusdienās, bet komiteju sēdes – visai atšķirīgos laikos, gan deviņos un desmitos no rīta, gan 13 un 14 Savukārt Jūrmalā domes sēdes tradicionāli sasauc no rītiem, bet komiteju – pēcpusdienās.

Komentāri (18)

Igors Daņiļēvičs 28.08.2010. 10.46

Ikšķiles dome vienkārši ir kretīniski liekulīga – lai tiktu vaļā no Ufo vienkārši pārcēla sēdes uz rītiem. Ak vai – neviens no viņiem nebija iedomājies, ka Ufo kaut kādā tur radio no rītiem strādā! Pārsteigums! Nu tad viņi vēlīgi atstāja Ufo iespēju – iet projām no radio, lai viņš saņemtu pilnus algu domē. Atgādiniet man cik – 80 Ls?
Patiesībā man ir žēl Ikšķili, kurā valda bailīgi un gļēvi cilvēki – viņi baidās no kritikas, no Ufo. Tādēļ izvēlas mukt no tās ar viltu un melošanu.
Un, lūdzu, nesāksim runāt riņķī apkārt – tā tas ir, izbeigsim izlikties.

+9
-3
Atbildēt

1

Vladimirs 28.08.2010. 10.25

Jūnija ‘Ir’ numurā bija A.Braunas intervija ar K.Upacieri un šī problēma jau tad bija aprakstīta. Kā teica pats Kaspars, tad iepriekšējā sasaukumā sēdes notikušas pēcpusdienās, bet tagad no rīta. Tātad, zinot Kaspara radio darba specifiku strādāt no rītiem, Ikšķiles novada domes koalīcija ir izdomājusi legālu paņēmienu kā vēlētājiem ļaut vilties vienā no partijas “Apvienība Iedzīvotāji” līderiem.
Es, piemēram, neredzu šķēršļus kāpēc domes un komiteju sēdes nevarētu notikt dažādos laikos (piem., pāra nedēļās no rītiem, bet nepāra nedēļās pēcpusdienā) – vienīgā barjera acīmredzami ir saistīta ar politiskajiem motīviem. Un šķiet, ka Ufo šajā ziņā palicis zaudētājos.

+10
-4
Atbildēt

0

Driimeris 28.08.2010. 12.40

Upaciera k-gam bija uzreiz jānoliek mandāts, vai jāpamet radio! Nevar uzkāpt eglē ar veselu pakaļu! Gribi cīnīties par cilvēku interesēm- esi gatavs ciest! Gribi pelnīt piķi- nelien politikā! Tikai pie mums visas vērtības ar kājām gaisā- iet politikā lai pelnītu piķi ;(

+7
-4
Atbildēt

3

    AUTOEXEC.BAT > Driimeris 28.08.2010. 16.56

    Vai 80,- Ls gadījumā nav 2-reiz mazāk par oficiālo IZDZĪVOŠANAS minimumu ??? Par ko tu runā, pilnmēnesi esi pārskatījies ??? Domē algotas un vienlaicīgi VĒLĒTAS amatpersonas (t.i. – uz pilnu slodzi) ir TIKAI PRIEKŠSĒDĒTĀJS UN VIETNIEKS(I), skaidrs ?? VISI pārējie deputāti kaut kur strādā, ja vien nav pensionāri vai miljonāri, un tas ir normāli !!!
    Turklāt kā jau te daudzi rakstīja – Domes sēdes uz rīta laiku pārcēla TIKAI PĒC vēlēšanām, kad Rudzīts saprata, ka Ufo viņam nav “pa zobam”. Pirms tam 10 gadus bija notikušas pēcpusdienā – un nekas, viss normāli … nav jocīgi, ko ?

    Morālists uzradies …

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > Driimeris 29.08.2010. 21.58

    Runājot par “pirmajām grūtībām”, kuras Ufo mākslīgi radīja Rudzītis ar skaidru nolūku – atņemt Ufo iespēju apmeklēt Domes sēdes – tātad tavuprāt sanāk, ka Rudzītis ir tā neko – foršs džeks, neko sliktu nav izdarījis, bet domes sēžu pārcelšana – nu tas tā , nejauši gadījās, Rudzītis pat pats negribēja … Un NEKĀDU morāles problēmu , vai ne ? Viss štokos ?

    Tu pats būtu atteicies no 2 bērnu ģimenes apgādes, ja tev šādus apstākļus radītu, turklāt pilnīgi negaidot, bez jebkāda objektīva iemesla ? Ufo jau pirmsākumos pateica ka NEKAD nebūs priekšsēdētājs vai vietnieks, tātad VIENNOZĪMĪGI bija skaidrs, ka viņš strādās SWH arī turpmāk …
    Tad Rudzītis, tavuprāt , ir tas morāli kristālskaidrais, vai ne ?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Driimeris > Driimeris 29.08.2010. 11.21

    varbūt morālists… bet man pietiek paškritikas lai saprastu, ka nespēšu atteikties no personiskās labklājības sabiedrības interesēs.
    Upaciera k-gs pie pirmajām grūtībām vienkārši padevās- tā tas izskatās man no malas skatoties.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu