Jēkabsons kritizē kādreizējo domubiedru Šleseru • IR.lv

Jēkabsons kritizē kādreizējo domubiedru Šleseru

43
Arnolds Razna, F64

Kā izsakās Jēkabsons, PLL atrodas “konglomerātā kopā ar vecajiem čekistiem”

Latvijas pirmās partijas (LPP) dibinātājs, bijušais iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons kādreizējā domubiedra Aināra Šlesera pašreizējo politiku dēvē par bīstamu Latvijas valstiskumam un drošībai. Šādu pārliecību viņš pauž otrdien intervijā “Dienai”, vēsta BNS.

".. diemžēl LPP un manis paša ideālisms, kāds tas bija sākumā, dažādu komplikāciju un politisko spēļu rezultātā ir degradējies. Kas attiecas uz Šlesera un PLL pašreizējo politiku, uzskatu, ka tā ir bīstama Latvijas drošībai un arī valstiskumam. Un tas vēl klāt pie tā, ka Latvijā attiecībā pret Krieviju jau tā pašlaik ir ļoti spēcīgs t. s. Stokholmas sindroms, kad sagūstītajam attīstās īpatnēja emocionāla saistība ar savu nolaupītāju," uzskata Jēkabsons.

"Es esmu par attiecībām ar Krieviju, bet ne par tādu cenu, kas apdraud mūsu valstiskumu un identitāti," viņš turpina.

Jēkabsons pašlaik ir "Visu Latvijai!" konsultants. Jautāts, kāda garantija, ka tagad, esot tikai partijas konsultanta statusā, negaida vēl lielāka vilšanās, viņš atbild: "Tieši mani uzrunāja viņu nacionālā politika. Līdz Aigara Kalvīša grupējums salaida grīstē Tautas partiju, tā vismaz programmatiski bija nopietna nacionāli labēja organizācija, bet šobrīd PLL konglomerātā kopā ar vecajiem čekistiem nekā tāda nav. Ar "VL!" ir pilnīgi citādi. Jo vispirms es jau neesmu vīlies LPP sākotnējos ideālos, bet gan atsevišķos cilvēkos un viņu sulaiņu miniarmijās. Pašlaik neesmu arī "VL!" biedrs, bet tikai padomnieks. Jebkura organizācija ir nepilnīga, bet mans atbalsts ir šiem ideāliem kā tādiem."

Komentāri (43)

Dzintars Kalniņš 24.08.2010. 10.18

Man nav viennozīmīga viedokļa ne par Jēkabsonu, ne par VL, bet skaidri saprotu, kas ir Šlesers. Kā jau iepriekš esmu minējis, manuprāt, Šlesers un Šķēle un viņu pakalpiņu “miniarmija” ir lielākais drauds Latvijas valstiskumam un caurskatāmas, konkurētspējīgas un godīgas ekonomikas veidošanai. Pat šorīt LNT ziņās dialogā ar Kamparu Šlesers demonstrēja savu tik labi zināmo “verbālo caureju” un pārmeta esošajai valdībai tās lietas, par ko atbildība būtu jāuzņemās viņam pašam ar savu “gāzi grīdā” ekonomiku un “trekno gadu” kalvīšiem. Vienīgais, kas manī rada bažas, ka šī viņa tukšā ļurināšana var nostrādāt, jo nenoliedzami viņš spēj “pļūtīt” diezgan pārliecinoši un iespējams daļa “kvaukšķu, pingvīnu un susuru” arī uzķersies. Katrā ziņā, jādara viss iespējamais, lai Vienotība un TB/LNNK/VL spēj savākt pietiekamu daudzumu balsu, lai koalīcijā ar vēl kādu (varbūt ZZS) spētu “izslēgt” no spēles PLL un SC demagogus.

+32
0
Atbildēt

1

    janazakovica > Dzintars Kalniņš 24.08.2010. 16.17

    tikai nejausi pec tadam atklasmem{kaa parasti}izradisies ka jekabsons ari ir kgb zinotajs.un to pavestis neviens cits kaa bij.cekistu sefs pa televiziju notekti LNT.un luk ari visa jaunnacionalista karjera bus veejaa.secinajums-nevajadzeja kost savam bijusajam maizes tevam.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

LR Aizsardzības mini 24.08.2010. 10.44

Diemžēl, izskatās, ka PLL vienkārši “paņems” vēlētājus, kuri nesaprot, ka visa šī pozitīvisma kampaņa un farss ir domāts tikai iekļūšania saeimā un savu “rebju” bīdīšanai. Plaude – Rēlingere, savā uzņēmumā, krāpjas ar nodokļiem, cilvēkiem netiek izsniegtas algas lapiņas, sievietes strādā 12h par ~ 1 Ls stundā ( +/- ), ta spats notiek pie Ķirsona. Nodokļu nemaksāšana, “brāļošanās” un citi “labumi”, ko piekopj PLL idejiskie tēvi un iedvesmotāji, tas ir tas, ko viņi grib parādīt cilvēkiem. Viņi nezin kas ir godīga konkurence, viņi ir gatavi sēdēt pie valsts “pupa” un “zīst” nodokļu naudu uz valsts pasūtījumu rēķina!

+17
0
Atbildēt

0

Elīna Barkovska 24.08.2010. 09.25

Visu cieņu Ērikam!!! Labāk vēlāk saukt lietas savos vārdos, nekā mūžīgi noklusēt. Lai arī atklāsmes iespējamā konflikta rezultātā ar šleseru, bet pateikt skaļi ir vīrišķigāk nekā ciest klusu.

+16
-2
Atbildēt

1

    Guncītis > Elīna Barkovska 24.08.2010. 11.30

    ja viens kretīns apsaukā otru kretīnu, pirmais labāks nepaliek.
    Laikam visiem aizmirsās viņa ministrēšāna iekšlietās.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu