Zviedrijas prese: Latvija vēl nestāv uz savām kājām • IR.lv

Zviedrijas prese: Latvija vēl nestāv uz savām kājām

39
www.dn.se

Latvieši tiek galā, pārtiekot no saviem mazdārziņiem, raksta "Dagens Nyheter"

"Latvija vēl nestāv pati uz savām kājām," raksta zviedru avīzes "Dagens Nyheter" korespondents Juhans Šuks, vērtējot ekonomisko stāvokli mūsu valstī, ziņo LETA.

Šuks uzskata, ka ekonomiskās krīzes zemākais punkts Latvijā ir sasniegts, taču valstij vēl būs vajadzīga ārējā palīdzība, lai "izķepurotos". Ar to zviedru korespondents ir domājis pieprasījumu pēc Latvijas eksporta, jo vienlaikus Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) un Eiropas Savienības (ES) stingrās prasības kavē ekonomikas sildīšanu no valsts puses.

Šuks savā rakstā arī norāda, kā pēc sešām nedēļām būs Saeimas vēlēšanas un iespējama varas maiņa, taču starptautiskos finanšu tirgos tas vispār nav pamanīts. Pēc žurnālista domām, tas ir tādēļ, ka beigušās jebkādas spekulācijas par lata devalvāciju.

Latvija izvēlējusies "iekšējo devalvāciju", kas, pēc žurnālista domām, esot "ilgstošas mokas". Tomēr, pat ja uz Saeimas vēlēšanām konkurentiem ir atšķirīgi viedokļi par ekonomisko politiku, starptautiskajiem aizdevējiem un to nosacījumiem, Šuks nedomā, ka varas maiņai būtu dramatiskas sekas. Novirzei no iesāktās politikas (SVF un ES nosacījumu izpildes) būtu pārāk augsta cena.

Politiskos konkurentus Latvijas gaidāmās vēlēšanās Šuks raksturo virspusēji un neprecīzi. Vienā pusē esot valdošā koalīcija, kura nesusi atbildību krīzes laikā, bet otrā pusē opozīcija, "kurā dominē krievi".

Apskatot ekonomisko stāvokli, zviedru žurnālists arī piemin, ka kļuvis daudz grūtāk saņemt kredītus un zviedru bankas ir mainījušas savu politiku, lai glābtos no sliktiem kredītiem.

Kā pozitīvu "Dagens Nyheter" korespondents min eksporta atdzīvošanos un salīdzina notikumus Latvijā ar Zviedrijas banku krīzi 90.gadu sākumā, tomēr tad Zviedrijas eksportu stimulēja kronas devalvācija.

"Latviešiem iet grūti, bet tie tiek galā, pārtiekot no saviem mazdārziņiem un atsakoties no daudz kā, ko agrāk varēja atļauties," raksta beigās secina Šuks.

Komentāri (39)

AUTOEXEC.BAT 23.08.2010. 18.49

Saskaitīju Kenta “produktivitāti” :) Stundas laikā – 10 komentāri , resp 1 koments 6 minūtēs … pārsvarā copy-paste.
Šim cilvēkam nav labi, tas toč, bet no raksta var droši iet prom, jo to ir pārņēmis nevesels flūdotājs … :)

+14
-1
Atbildēt

2

    janazakovica > AUTOEXEC.BAT 23.08.2010. 23.27

    labi seit ir zviedru-zidu auglotajiem.un tiem sarkanajie zviedriem kas 1945 gada izdeva musu legionarus padomju varas iestadem.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > AUTOEXEC.BAT 23.08.2010. 20.47

    to ARTs
    Gazprom Antonijas ielas kantora kontos ieskaitīja piķi, skribents kents ķerās pie darba.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

kristineim 23.08.2010. 18.18

Ei nu! No kurienes info? Krievi nav spējīgi okupēt Latviju?
Par ko jābalso, par PLL?

+11
-1
Atbildēt

0

AUTOEXEC.BAT 23.08.2010. 18.44

Pats vispār saprati, ko pateici ? :)

+10
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu