Bīstamā sekretāre • IR.lv

Bīstamā sekretāre

32

LMC Ofisa galerijā (Rīgā, Alberta iela 13) līdz 17. septembrim skatāma fotogrāfes Līgas Laurenovičas dokumentālo fotogrāfiju izstāde “Sekretāres pieraksti”.

Izstādes darbi tapuši uzņēmuma ikdienas uzdevumu nopietnībā dažādās steigas pakāpēs.

To nozīme izgaisusi solīdi noformētā lietišķā sarakstē un dokumentos, taču, pārlasot pierakstītos citātus, uzjundī kādreiz smieti smiekli.

Līdzīgi kā vecas fotogrāfijas mēdz restaurēt noteikta pagātnes brīža sajūtu.

Darbu nosaukumi mudina domas ecēties starp miglainu atrašanos konkrētajā vidē, birojā no vienas puses un mākslinieces iekšējiem āķiem un lietām, kas aizrauj – no otras.

„Man patīk pierakstīt garāmejot dzirdētas sarunas daļas, kuras gribas paturēt atmiņā to izteiksmības dēļ. Smieklīgus, atšifrējami un neatšifrējami nepareizus izteicienus, neveiklības.

Kaut arī konteksts ir zudis. Ar domu, ka no pierakstītā  kaut ko var izveidot. Vai iedvesmoties, pārlasot. Prieka pēc.

5,5 gadus (1998 – 2003) es strādājupar sekretāri-tulku. No tā laika palikušas vairākas A5 pierakstu klades, kurās valda dažādi mani rokraksti. Darba informācija vairs nav īsti atšifrējama un daudz maz skaidri izlasāms ir tikai tas, kas man ir bijis saistošs – kolēģu runasstils, joki, biroja pļāpas par miegu, ēstgribu un laikapstākļiem, kļūdas, dīvaini izteikumi, citāti no telefonsarunām ar draugiem, vai no grāmatām un avīzēm,“ stāsta Līga Laurenoviča.

 

Komentāri (32)

ilmisimo 14.08.2010. 10.51

….birojā no vienas puses un mākslinieces iekšējiem āķiem un virvēm,svērteņiem un akām, kas aizrauj – no otras kancelejas …

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu