Turcija draud pārtraukt attiecības ar Izraēlu • IR.lv

Turcija draud pārtraukt attiecības ar Izraēlu

23
Andrejs Strokins, F64

Gazas joslu jūlijā apmeklēs Spānijas, Francijas un Itālijas ārlietu ministri
Piedraudot pārtraukt attiecības ar ebreju valsti, Turcijas ārlietu ministrs Ahmets Davutoglu pieprasījis Izraēlai atvainoties par 31.maija vardarbīgo uzbrukumu Gazas joslas palīdzības flotilei, vai arī pieņemt starptautiskās izmeklēšanas secinājumus par to, ziņo aģentūras LETA-AFP.
Ministrs laikrakstam "Hurriyet" atklājis, ka protestā pret Izraēlas rīcību Turcija atkārtoti slēgusi savu gaisa telpu ebreju valsts militārajiem lidojumiem. Jau vēstīts, ka 31.maijā, Izraēlas desantniekiem uzbrūkot palestīniešu palīdzības misijas "Brīvības flotile" kuģiem, tika nogalināti deviņi turku aktīvisti. Šis notikums izpelnījies asu starptautiskās sabiedrības nosodījumu. Turcija atsauca savu vēstnieku no Telavivas un atcēla trīs kopīgas militārās mācības.
Tikmēr Izraēla atkārtoti paziņojusi, ka nekad neatvainosies par ''pašaizsardzību''. "Izraēla nekad neatvainosies par savu pilsoņu aizsargāšanu," AFP apliecināja augsta ranga Izraēlas valdības amatpersona. "Protams, mums ir žēl, ka gāja bojā cilvēki, taču Izraēlas puse nebija tā, kas sāka vardarbību."
Izraēlas sašutumu izsaukusi arī Turcijas paziņojuma forma. "Kad jūs gaidāt atvainošanos, jūs neizmantojat draudus vai ultimātus," uzskata Ārlietu ministrijas pārstāvis Jigals Palmors. "Viss liek domāt, ka Turcijai padomā ir kas cits," viņš piebilda, plašāk neko neprecizējot.
Spānijas, Francijas un Itālijas ārlietu ministri plāno jūlijā viesoties Gazas joslā, lai pārliecinātos, kā tiek ievēroti Izraēlas solījumi atvieglot teritorijas blokādi. Jūnijā Izraēlas ārlietu ministrs Avigdors Lībermans aicināja Itālijas kolēģi Franko Fratīni organizēt Eiropas Savienības (ES) vizīti Gazas joslā. Fratīni pievienosies Spānijas ārlietu ministrs Migels Anhelss Moratinoss un Francijas ārlietu ministrs Bernārs Kušnē. Vizītes datums pagaidām netiek minēts. Sākotnējo piekrišanu šai vizītei jau devis palestīniešu premjerministrs un ES valstu valdības.
Izraēla sola publiskot Gazā ievest aizliegto preču sarakstu, kurā iekļauti ieroči, sprāgstvielas un divkāršas pielietojamības preces, kas varētu tikt izmantotas ieroču izgatavošanā un nocietinājumu celtniecībā. Jaunajā sarakstā nav minētas desmit līdz šim aizliegtu preču kategorijas, žurnālistiem pavēstīja Izraēlas armijas pulkvedis Moše Levijs. Sarakstā iekļautas ķīmiskas vielas, dzelzs, tērauds, ķieģeļi, mēslojums, grants, siltumizolācijas materiāli, kabeļi un džipi, kuru iepriekš tur nebija.

 

.

Komentāri (23)

mary75 05.07.2010. 18.09

Štokenbergs ar Pabriku TP vismaz pameta tās uzplaukuma laikā, principiālu apsvērumu vadīti, Ābiķis gan stipri izskatās pēc vienkārša konjunkturista, kārtējais, kas pameta TP, kad tās reitings nokritās līdz 2%.
Nezinu, kurā valstī deputāti tā klaiņo no partijas uz partiju, un, galvenais, tiek laipni uzņemti.
Un jauni cilvēki, lai cik godīgi un aktīvi, netiek uz augšu, politikā nestrādā sociālie lifti.

+3
-1
Atbildēt

1

    dro > mary75 06.07.2010. 11.10

    Ābiķis gan stipri izskatās pēc vienkārša konjunkturista, kārtējais, kas pameta TP, kad tās reitings nokritās līdz 2%.
    _______________________________
    Nav tiesa! Ābiķi izslēdza. Viņš gandrīz apraudājās 100. pantā par tik kliedzošu netaisnību:)

    0
    0
    Atbildēt

    0

bebiekste 05.07.2010. 21.14

Latvijā ir pilnīga putra ar labējiem, kreisējiem, konservatīviem un liberāliem.
Liberālis bieži tiek lietots kā lamu vārds bez kādas sajēgas.
Paši sevi SCP neoficāli min kā sociāliberālus, kas varētu būt kaut kur centrā un nemaz nav tik tālu no PS “labējā, bet sociāli atbildīgā”.
Jēgas gan no tāda dalījuma maz, kamēr tas nav ar konkrētiem dokumentiem un darbībām pierādīts.

+1
0
Atbildēt

0

Aivars Krauklis 05.07.2010. 19.23

Kreisie eseri labējā (it kā) apvienībā? Jā, bija jau reiz tāds netulkojams „prāvo-ļevackij uklon”. Beidza slikti.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu