Kalvīša māsa vadošā amatā ''Citadeles bankā" • IR.lv

Kalvīša māsa vadošā amatā ''Citadeles bankā"

43
Māris Bišofs

Kandidāte konkursā izvēlēta pieredzes, ne ietekmīgā radinieka dēļ
Bijušā premjera Aigara Kalvīša (TP) māsa Amanda Bikše konkursā izvēlēta par jaunās "Citadele bankas" Iekšējā audita dienesta vadītāju, taču bankas pārstāvji noliedz, ka tas noticis radniecības dēļ, raksta "Dienas Bizness".
Pret Bikšes kandidatūru nav iebildis banku galvenais uzraugs Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK).
Viena no "Parex bankai" tuvu stāvošām personām, kura nevēlējās publiskot savu vārdu, norādījusi, ka Bikše amatam izvēlēta darba pieredzes dēļ – viņa vairāk nekā desmit gadus nostrādājusi par iekšējo auditori dažādās institūcijās. No 2002. līdz 2008.gadam Bikše šādu darbu darījusi Latvijas Bankā, 2008.gadā sāka strādāt par "Parex bankas" Iekšējā audita dienesta vadītāja vietnieci, pērn kļuva par dienesta vadītāju. Karjeru Bikše sākusi "Zemes bankā" 1995.gadā, no 1998.gadā bijusi iekšējā auditore AS "Hansabanka".
Jau vēstīts, ka "Citadeles banka" izveidota, atdalot ''Parex bankas" cerīgos aktīvus, lai atjaunotu kredītiestādes darbību un atgūtu nacionalizācijas laikā ieguldītos valsts līdzekļus. 30.jūnijā tā reģistrēta Komercreģistrā, 29.jūnijā saņēmusi FKTK licenci kredītiestādes darbībai. Jaunās bankas pamatkapitāls ir četri miljoni latu, tos aizdevusi Valsts kase.

.

Komentāri (43)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu