Skrundas pilsētiņu nopērk kāda Latvijas kompānija • IR.lv

Skrundas pilsētiņu nopērk kāda Latvijas kompānija

14
Aigars Eglīte, F64

Jaunais īpašnieks pagaidām neatklāja, kā šis īpašums tiks izmantots

Skrundas novada Ranķu pagastā esošo nekustamo īpašumu “Mežaine” piektdien notikušajā izsolē izsolīta par 170 000 latiem, ziņo LETA. Nekustamā īpašuma izsoles uzvarētājs ir Latvijā reģistrēta kompānija SIA ''Iniciatīva Europa''.

Uzņēmuma valdes loceklis Vadims Hlebņikovs pagaidām nav atklājis, kā šis īpašums tiks izmantots, taču uzņēmumam jau esot iestrādnes par tā izmantošanu. "Lursoft" informācija liecina, ka "Iniciatīva Europa" vienīgais īpašnieks ir Krievijas pilsonis no Samaras Sergejs Rižkovs.

Izsolē piedalījās divi pretendenti, abi apliecināja gatavību iegādāties objektu par izsoles sākumcenu 160 000 latu, taču otrs pretendents vairāksolīšanā nepiedalījās.

Objekts sastāv no četriem zemesgabaliem ar kopējo platību 45,1 hektārs un 70 ēkām un būvēm – to skaitā desmit dzīvojamās ēkas, viesnīca, klubs, bērnudārzs, noliktavas, siltumnīcas, kazarmas, garāžas, darbnīcas u.c. Objekta nosacītā cena ir 160 000 latu, tajā skaitā apbūves cena 13 137 lati, zemesgabalu cena 146 863 lati.

Kā ziņots, pēc tam kad pirmās izsoles uzvarētājs "Aļeksejevskoje-Serviss" atteicās pirkt šo nekustamo īpašumu, to piedāvāja pirkt fiziskai personai Magomedam Gurbanovam, kas arī to atteicās iegādāties.

Komentāri (14)

daina_tabuna 04.06.2010. 16.46

Ideāla vieta Chinatown radīšanai. Ieved tūkstots ķīniešus, uzcel šūšanas cehu un aidā!

+5
-1
Atbildēt

2

    andrisskrastins > daina_tabuna 04.06.2010. 16.50

    Nu ko, vismaz pašvaldībai jauns īpašnieks nesakārtotai un neizmantotai teritorijai un nedaudz naudas šajos grūtajos laikos. Ar ko arī apsveicu.

    Interesanti, kas tur taps. Idejas jau var visdažādākās realizēt, sākot ar ražotņu izvietošanu un beidzot ar padomju retro stila atpūtas kompleksu (Lietuvā šo faktu izmanto un nesarkst un nedusmojas – viņuprāt, tie laiki ir prom uz neatgriešanos).

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > daina_tabuna 05.06.2010. 10.24

    Mums Latvijā to atpūtas kompleksu vairāk kā saprašanas. Ražot beidzot ir kaut kas jāsāk.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

nikolajs0305 05.06.2010. 07.30

jā diemžēl šī ziņa, nekādu īpašo analīzi nepiedāvā. kopumā – tādā vietā, ja vien valstij būtu nauda, būtu jātaisa tehnoloģiskais parks – jādod iespēja jaunajiem uzņēmumiem, kuri izmanto zinātni un tehnoloģijas lētāk īrēt telpas, veidot networks, sakopt vidi un aktīvi darbojoties, attīstīt vietu, kur būtu interesanti aizbraukt un apskatīt – kā aug Latvijas ekonomika. bet izskatās, ka nekā tāda nebūs. laikam jau lielākā daļa no ēkām nav vairs stāvoklī, ka būtu iespējama atjaunošana. bet, kad tur biju ap 98to gadu – sajūtas bija gan baisas, gan līdzīgas ekspedīcijai pagātnē. varbūt mums visiem vajadzētu tādu vietu – lai katrs novērtētu, cik labi tomēr ir nedzīvot totalitārā valstī. it kā.

+4
0
Atbildēt

0

oskaar 05.06.2010. 04.29

Būtu interesanti saprast- kas tad īsti notika.
Iesākumā kaut kādi ļaudis uzsolījās līdz 1.7 milj. Ls. Pēc tam acīmredzot saprata, ka nav īsti gudri maksāt 1.7 milj, ja Latvija to pārdod par 170 tk..
Tad savstarpēji vienojās un tagad no Latvijas pērk par to sākumcenu. :)
Man pat nav skaidrs- vai idioti ir šī īpašuma izsolītāji, vai tie, kuri kaut kā savā starpā ir vienojušies, ka 1.7 milj. nav gluži šim objektam adekvāta summa, vai arī jau sākotnēji summa 1.7 milj. bija tikai kaut kāds idiotiem (īpašuma izsolītājiem) adresēts mājiens.
Katrā ziņā ļoti interesants gadījums. Būtu labi, ja mediji rūpīgi sekotu tam- kas šajā zemes pleķītī notiks tālāk.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu