Aste bluķī • IR.lv

Aste bluķī

1
Anita Brauna

Nekustamā īpašuma burbulis viņus bija uznesis viļņa virsotnē – viņi bija šīs sabiedrības veiksminieki, slēdza vienu darījumu pēc otra, brauca ekstravagantās mašīnās un atvaļinājumos devās ekskluzīvos tūrisma braucienos

Tagad bizness sabrucis, un, it kā ar to vēl nebūtu gana, viņu vārdi ir iegravēti valsts lielāko nodokļu parādnieku sarakstā. Un izdzēst nav tik vienkārši, jo summas ir iespaidīgas – dažiem līdz pat 2,5 miljoniem latu.

Tuvojoties Salaspils novada Cederiem, aiz ceļmalas krūmiem skatam paveras viduslaiku pils aina. Pelēku ķieģeļu mūris ieskauj ēku puduri ar sarkaniem jumtiem. Virs vārtiem plīvo karogi, bet stabu galos satupušas vanagu skulptūras. Tomēr viduslaikus drīz nomāc citu laiku sajūta. Piebraucot tuvāk, mūra pakājē parādās Ļeņina galva, kas savulaik acīmredzot greznojusi kādu pilsētu. Rej suņi.

Pretī iznāk zemnieku saimniecības Cederi īpašniece Rita Romašenko. 47 gadus veca, izskatīga rudmate. Demogrāfiskajā grupā «sievietes» viņai Latvijā ir lielākais nodokļu parāds – 1,99 miljoni latu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu