Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā

Romas Masters 1000 sērijas turnīra pusfinālā Latvijas tenisists Ernests Gulbis sīvā cīņā zaudēja spānim Rafaelam Nadalam (4-6, 6-3, 4-6), kas pašlaik ir 3.vietā pasaules tenisistu ranga tabulā un ko uzskata par pasaules labāko spēlētāju laukumos ar māla segumu. Pirms tam Gulbis bija sarūpējis sensāciju, turnīra otrajā kārtā uzvarēdams pasaules pirmo raketi šveicieti Rodžeru Federeru. 

Aizdomās par pedofiliju aizturēti trīs vīrieši – mācītājs, bērnu slimnīcas apsargs un bijušais cietumnieks -, kuri vismaz piecus gadus seksuāli izmantojuši nepilngadīgus zēnus. Policija nenoliedz iespēju, ka bandā darbojušies vēl citi vīrieši. Ir noskaidroti vairāki cietušie, starp tiem ir arī bērni ar garīgās attīstības traucējumiem. Visi trīs aizdomās turētie savā starpā sadarbojās – par katru upuri pastāstīja arī pārējiem diviem. Aizturētais garīdznieks ir luterāņu mācītājs Agris Pāvils Lēvalds, kas iepriekš bijis katoļu baznīcas mācītājs. 

Valsts prezidents Valdis Zatlers izsludinājis grozījumus Imigrācijas likumā, kurus bija nosūtījis Sa-eimai otrreizējai caurlūkošanai. Saskaņas centra, LPP/LC, Tautas partijas un PCTVL atbalstītie grozījumi paredz iespēju piešķirt uzturēšanās atļaujas ārvalstu investoriem pēc noteiktu nosacījumu izpildīšanas. Likuma grozījumi bija izraisījuši diskusijas, vai tie nav domāti tiem Krievijas un NVS pilsoņiem, kuri citādi nevar iekļūt Šengenas zonā. Arī prezidents bija norādījis Saeimai uz riskiem, kas varētu rasties saistībā ar valstij nevēlamu personu un neskaidras izcelsmes finanšu līdzekļu piesaistīšanu. Saeima pārskatīja dažas likumprojekta normas, un prezidents uzskatīja, ka šie uzlabojumi būtiski mazina valsts drošības risku. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu