Kafijas ražošanas bizness Latvijā plaukst. Lielākais pieaugums vērojams augstvērtīgās kafijas segmentā
Pētījumi rāda, ka pasaulē kafiju lieto 90% pieaugušo. Globālu spēlētāju ir daudz, un pēdējos desmit gados arī Latvijā tiek dibināts aizvien vairāk kafijas grauzdētavu, novērojis Latvijas Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis. Ir arī restorāni, kas atvēruši savas grauzdētavas. Kopējais kafijas ražotāju skaits Latvijā lēšams ap 20. Precīzas statistikas gan nav, jo trūkst organizācijas, kas apvieno šīs nozares uzņēmumus. Mēģinājumi tādu dibināt līdz šim lielu atsaucību nav guvuši.
Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!
Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.