Amatalus ražošana ir gan bizness, gan dzīvesveids, kas pulcē cits cita produktus nobaudīt kārus entuziastus, stāsta bruvētavā Ārpus
Alus darītavas Ārpus ražotne ir plaša telpa ar daudzām spožām 2000 litru cisternām jeb fermenteriem, katrā no tiem rūgst citāds alus. Esam ieradušies dienā, kad vienā telpas galā sākusies jauna alus brūvēšana un vārīšanai tiek gatavota misa, bet otrā jau sabrūvētam alum jāpievieno augļu biezenis, tādējādi gatavošanas procesam pieliekot punktu. Šajā amatalus darītavā katrs alus brūvējums ir unikāls, process ir radošs un katra darba diena nedaudz citāda. Tiesa, visvairāk laika alus brūvēšanā aizņem iekārtu mazgāšana, jo, lai produkts sanāktu labs, tām jābūt nevainojami tīrām, skaidro viens no četriem uzņēmuma īpašniekiem un vienīgais, kurš šodien ir ražotnē, Andris Rasiņš.
Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!
Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.