Izrāde Gogolis. Portrets Mihaila Čehova Rīgas krievu teātrī nav par mums. Cerams
Un gorilkai, ko iedzer starp pirmo un otro karoti ugunīga boršča, ir jābūt tik ledainai, lai no glāzītes uz pirkstiem paliktu sarma. Tā saka Volodimira Goreslaveca spēlētais Skolotājs, salīdzinādams gleznotājam nepieciešamo krāsu savienošanas izjūtu ar boršča vārīšanu. Stāstot par recepti, aktieris kādā brīdī pāriet uz dzimto ukraiņu valodu, padarīdams gastronomiskos smalkumus vēl jutekliskākus — līdz mute pilna siekalām. Bet, arī tās rijot, alkatīgi jāklausās katrs vārds un jāmēģina to ielikt kopējā izpratnē.
Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!
Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.