Bučošanās meistarklase un citas grēcīgas baudas • IR.lv

Bučošanās meistarklase un citas grēcīgas baudas

Ieva Kalēja

Hačapuri meitene Tērbatas ielā 66

Tie, kas bijuši Gruzijā jeb, kā šo zemi būtu pareizāk saukt, Sakartvelo, zina, ka turienes ēdieni ir vienkārši bezdievīgi gardi. Taču izrādās, ka par grēkošanu tur domā daudz nopietnāk. Tērbatas ielas krodziņā Hačapuri meitene pie sienas ir plakāts, kurā piedāvāts iemācīties kārtīgi bučoties, cienājoties ar hinkali. Gruzīnu lielais, Sprīdīša ceļa nastiņai līdzīgais pelmenis, izrādās, jābauda tādā kā bučošanās stilā. Hinkali apaļajos sānos jāizkož caurumiņš un tad lēnā un baudpilnā sūkšanas procesā jātiek galā ar neiedomājami aromātisku buljonu, kas pelmenim iekšā. Tikai pēc tam var apēst garšīgo pildījumu, bet nastiņas «mezgls» — hinkali augšpuse — atstājams uz šķīvja. Piedāvājumā ir lielā vai mazā porcija — attiecīgi pieci vai trīs hinkali. Tomēr jārēķinās, ka pēc lielās citiem gruzīnu kulinārijas šedevriem vietas vairs nebūs. 

Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!


Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu