Ievērojami jaunumi • IR.lv

Ievērojami jaunumi

Jānis Vēvers

Līdz ar vasarīga laika iestāšanos gribas nēsāt līdzi tikai pašu nepieciešamāko. Tādēļ arī tehnoloģiju jaunumos dominē kompaktas ierīces, kas spēj izdarīt daudz

Sīks dūcējs ar lielu sirdi. DJI Mini 3 Pro
Labi zināmā dronu ražotāja DJI hierarhijā Mini sērijas pārstāvji allaž bijuši pabērna lomā, taču līdz ar Mini 3 Pro laišanu tirgū situācija mainās. Kompaktais izmērs vairs nav šī drona svarīgākā īpašība. Tas joprojām ir mazs — sver nieka 249 gramus un salocīts ērti paslēpjas somā vai pat platākā kabatā. To joprojām var palaist gaisā no plaukstas. Taču platie propelleri un aerodinamiskais korpuss padara lidojumu stabilāku un drošāku, palīdzot labāk turēties pretī vēja brāzmām. Uzlabotā trīs virzienu šķēršļu atpazīšanas sistēma laikus pamana draudus priekšā, aizmugurē un apakšā. Nozīmīgas izmaiņas ienesis uzlabotais kameras stiprinājums, kas kustas 90 grādu amplitūdā. Tas ļauj lidaparātam lidot tieši virs izsekojamā objekta un filmēt to pilnībā no augšas, nevis slīpi. Var, protams, arī slīpi, taisni pretī un arī slīpi no apakšas, kas noder, piemēram, iemūžinot alpīnistus vai putnus. 

1/1.3 collu CMOS attēla sensors rūpējas par 48 MP attēliem RAW formātā, ieskaitot ļoti labas nakts fotogrāfijas, kā arī filmē 4K HDR video ar 60 kadriem sekundē. D-Cinelike Color režīms savāc vairāk vizuālās informācijas, lai videomateriāla apstrādē varētu izvēlēties no bagātīgākas krāsu paletes. Mini 3 Pro arī aizguvis augstvērtīgu videostraumēšanu no kameras uz pievienoto viedtelefonu vai tālvadības pulti Full HD izšķirtspējā ar 30 kadriem sekundē pat no 12 kilometru attāluma. Un ne mazāk svarīgi — jaunais drons lido ilgi. Ar vienu uzlādi līdz pat 34 minūtēm.
Cena 829 eiro.

Pie dabas ar planšeti. Samsung Galaxy Tab S8 Ultra
Attālinātā darba gadi jau iemācījuši strādāšanai dārzā vai pie jūras nepieciešamās prasmes, tādēļ vajadzīgas tikai atbilstošas iekārtas. Šogad Samsung ir parūpējies par ļoti neparastu planšetdatoru, kas īpaši noderēs biznesa lietotājiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu