«Jūtu kolēģu aizmuguri» • IR.lv

«Jūtu kolēģu aizmuguri»

3
Anita Brauna. Foto — Edmunds Brencis
Māra Miķelsone

Latvijas Radio galvenā redaktore Anita Brauna

Kādu vietu redzi jaunajam amatam radio struktūrā?
Galvenais redaktors ir virs visiem Latvijas Radio kanāliem, kā satura vadītājs visām struktūrvienībām, kas veido saturu. Uzskatu, ka no šī amata jēga būs tad, ja to varēs piepildīt ar satura radīšanas procesa vadīšanu. To es gribu darīt — nevis izveidot birokrātiskas procedūras, bet apvienot spēkus, lai spējam ģenerēt un īstenot sabiedrībai svarīgas idejas. Man personisks izaicinājums būtu aizsniegt to auditoriju, kura neklausās radio, dzīvojas pa sociālajiem tīkliem un interneta vidi, pārtiek no dezinformācijas.

Kā notiks sadarbība ar valdes locekli Sanitu Diku-Bolmelderi, kas atbild par saturu?
Valdes loceklis ir administratīvais vadītājs, savukārt galvenais redaktors nosaka redakcionālo politiku. Es varu tieši iesaistīties satura radīšanas procesā, ko valdes loceklis nevar.

Vai valdes locekļi līdz šim ir izrādījuši vēlmi ietekmēt saturu?
Nē. Sabiedriskajos medijos ir process, ko sauc par sabiedrisko pasūtījumu. Tā izveidē valde iesaistās. Pirms atnācu uz šejieni, radio vadībai bija uzstādījums, ka radio vajag pētnieciskās žurnālistikas daļu. Tas, ar kādu saturu to piepildīt, ir pilnībā atkarīgs no redaktoriem, žurnālistiem. Tur šo divu gadu laikā es tiešām neesmu jutusi nekādu spiedienu.

Par ko tad bija bažas kolēģiem, kad tevi virzīja apstiprināšanai, — vai tikai par Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa izrādīto interesi par konkursa norisi?
Tur saslēdzās divas lietas. Kolēģiem kļuva zināms, ka konkursa komisijā divas valdes locekles balsoja pret mani atšķirībā no visiem pārējiem komisijas locekļiem, kas pārsvarā bija struktūrvienību satura vadītāji. Tā kā viena no valdes loceklēm pagātnē ir bijusi vienā no politiskajām partijām, kas šobrīd ir pie varas, kolēģiem tas likās aizdomīgi. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu