Vīrusa epicentri • IR.lv

Vīrusa epicentri

Mārsnēnu pansionāts ir lielākais Covid-19 infekcijas perēklis Latvijā ar 47 saslimušajiem, no kuriem divi ir miruši. Foto — Baiba Kļava
Baiba Kļava

Katrs vienpadsmitais ar Covid-19 saslimušais Latvijā ir saistīts ar sociālās aprūpes centru — ir vai nu tā iemītnieks, vai darbinieks. Kā droši turpināt senioru izmitināšanu pandēmijas apstākļos, ja tieši gados veci un slimi pacienti ir apdraudētā riska grupa?

Vējā plandoša policijas brīdinājuma lente apvij ēku kompleksu nomaļā vietā kādu puskilometru no Mārsnēnu pagasta centra. «Teritorijā iet nedrīkst!» sveiciena vietā strikti noteic dežurējošais policists. Karantīnas zonu visu diennakti uzmana divi kārtībsargi. Mārsnēnu pansionāts ir lielākais Covid-19 infekcijas perēklis Latvijā ar 47 saslimušajiem, no kuriem divi ir miruši. Te ir vairāk nekā pussimt iemītnieku, taču pagalmā redzami tikai daži cilvēki, kas velk cigarešu dūmu vai raugās uz ainavu pāri ceļam — milzīgu pļavu ar elektrības stabiem. Vairums šeit esošo senioru nespēj staigāt un paši apkopt sevi, stāsta pansionāta vadītāja Evija Jēkabsone. Pansionāta iemītnieki nāk no dažādiem Latvijas nostūriem, vietējā Priekuļu novada iedzīvotāji ir tikai pieci.

Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!


Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu