Trīs B un Vladova • IR.lv

Trīs B un Vladova

Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (no kreisās) un viņa jaunais vietnieks Vadims Baraņņiks ārkārtas sēdē 20. augustā. Foto — LETA
Indra Sprance

Ārkārtas vēlēšanu Rīgā nebūs. Pēc gandrīz divus mēnešus ilgas rīvēšanās Rīgas domes vecā koalīcija atsākusi darbu jaunā veidolā un Oļega Burova (GKR) vadībā. Jauno galvaspilsētas vadību būs viegli iegaumēt. Divi vai trīs B — Burovs, Bergmanis, Baraņņiks un vicemēre Vladova

Vienošanās nenāca viegli. «Jebkuras koalīcijas veidošana — tas ir sarežģīts process,» saka Oļegs Burovs. Ar viņu tiekos pirmdien pirms Rīgas domes ārkārtas sēdes, kurā plānota viņa apstiprināšana Rīgas mēra amatā. Pēc Saskaņas lūguma sēde tika atlikta par vairākām stundām, bet Burovs ir labā omā. Pret žurnālistiem laipns, joko un smejas, lai arī iepriekšējo nakti gulējis tikai trīs stundas. «Par rīdziniekiem domāju,» viņš saka.

Galavārds koalīcijas tapšanas procesā bijis Saskaņai (S), bet tā lēmuma paziņošanu pirmdien atstāja uz pēdējo brīdi. Daļai saskaņiešu bijis cilvēciski grūti pieņemt turpmāku strādāšanu kopā ar četriem deputātiem, kas pavasarī atšķēlušies no šī politiskā spēka. Taču krupis tika norīts, vismaz pagaidām.

Burovs uzsver: lai gan pēdējo mēnešu laikā notikušas pārmaiņas domes frakcijās, «mums ir viens elektorāts vairākus gadus». Par viņu pašu, vicemēru Vadimu Baraņņiku (Neatkarīgo deputātu frakcija, NDF) un iespējamo trešo vicemēru Sandri Bergmani (S) «balsoja vieni un tie paši cilvēki, tāpēc šobrīd es neredzu fundamentālas domstarpības, kāpēc mēs nevaram vienoties». 

Jaunā koalīcija cer nostrādāt divus gadus, kas atlikuši šim deputātu sasaukumam, taču šis laiks nesolās būt viegls. Abas koalīcijas partijas Rīgā palikušas bez līderiem — bijušais mērs Nils Ušakovs (S) un vicemērs Andris Ameriks (GKR) ievēlēti Eiroparlamentā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu