Nopērkot vācu uzņēmumu Larsen, latviešu Karavela kļuvusi par trešo lielāko zivju konservu ražotāju Eiropā ar eksporta tirgu 43 valstīs
Telpas Vecmīlgrāvī ir kā divi gadsimti: Karavelas ražotne spoža un moderna, taču biroja telpas nav mainījušās kopš padomju laikiem: mīksti, zaļi rindu krēsli un lieli istabas augi. «Visu esam ieguldījuši ražošanā. Tagad varētu atļauties uzlabot biroju, bet mantojums sāk šķist vērtīgs, un negribas mainīt,» saka Andris Bite, Karavelas līdzīpašnieks, sēdēdams savā kabinetā pie galda. Tieši šajā telpā 1996. gadā Andris ieradās kā otrā kursa ekonomikas students meklēt darbu un tur, kur tagad sēž viņš, sēdēja cits Andris — Feldmanis, Kaijas vadītājs. Populāro konservu ražotni Kaija bija privatizējusi Ave Lat Grupa. Taču padomju laikā spēcīgais Kaijas zīmols nebija radies tukšā vietā — pirms nacionalizācijas te bija vēl cara laikos dāņu uzņēmēja Rīgā izveidota fabrika.
Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!
Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.