Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3
Vienā no Ukrainas rietumu pilsētas Ļvovas šautuvēm parādījušies jauni mērķi — var šaut pa Vladimira Putina ģīmetni.

Nedēļas notikumi pasaulē


Polijas premjers
Donalds Tusks izraudzīts Eiropadomes prezidenta amatam, bet Itālijas ārlietu ministre Federika Mogerīni – ES augstās ārlietu pārstāves amatam. Jaunajai komandai būs trīs galvenie izaicinājumi – stagnējošā Eiropas ekonomika, krīze Ukrainā un Lielbritānijas vieta ES. «Esmu ieradies Briselē no valsts, kas dziļi tic Eiropas nozīmīgumam,» sacīja Tusks. Viņš jaunajā amatā stāsies 1.decembrī, bet Mogerīni – 1.novembrī.

24.augustā sācies Krievijas armijas iebrukums Ukrainā, kad pie Ilovaiskas notika smagas kaujas, – par to ir pārliecināta Ukrainas valdība. Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka sarunās par Ukrainas konflikta atrisinājumu būtu jāiekļauj jautājums par valsts statusa piešķiršanu austrumu reģionam, un pat piedraudējis EK prezidentam Žozē Manuelam Barrozu, ka Kijevu varot ieņemt divu nedēļu laikā. Tikmēr ES valstis vilcinās ar lēmumu par stingrākām sankcijām Krievijai, jo šo valstu vidū nav vienprātības.

Krievijas Tieslietu ministrija ārvalstu aģentu reģistrā iekļāvusi organizācijas Sanktpēterburgas karavīru mātes un Informācijas brīvības attīstības institūts. Organizācijas Sanktpēterburgas karavīru mātes priekšsēdētāja Ella Poļakova bija paziņojusi, ka karadarbībā Ukrainā krituši vairāk nekā 100 Krievijas karavīri, bet 300 ievainoti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu