Repinskis lūdz Igaunijas premjeru atbrīvot viņu lauku lietu ministra amata • IR.lv

Repinskis lūdz Igaunijas premjeru atbrīvot viņu lauku lietu ministra amata

37
Martins Repinskis. Foto: Mihkel Maripuu, PM/ LETA

Laikraksts “Eesti Ekspress” publicējis aizdomas, ka 30 gadus vecā  lauku lietu ministra lauku saimniecībā kā vietējas izcelsmes produkts tiek  pārdots kazas siers no Nīderlandes.

Igaunijas lauku lietu ministrs Martins Repinskis otrdien iesniedzis atlūgumu premjerministram Jiri Ratasam, ziņo LETA.

Repinskis paziņojis, ka, šādi rīkojoties, viņš vēlas, lai viņa dēļ netiktu pakļauta kritikai Centra partija, kuras biedrs viņš ir, un tās līderis un valdības vadītājs Ratass.

“Es nolēmu atkāpties no lauku lietu ministra amata, lai izvestu no kritikas krustugunīm partiju un premjerministru,” teikts Repinska izplatītajā paziņojumā.

“Ir skaidrs, ka manā saimnieciskajā darbībā un iepriekšējā dzīvē ir palikuši nepabeigti darbi, ir nepieciešams novest tos līdz galam,” norādījis Repinskis.

Viņa paziņojumā sacīts, ka darbs ministra amatā nedod viņam tādu iespēju, jo prasa simtprocentīgu atdevi un koncentrēšanos uz lauku dzīves problēmām un lauksaimnieku rūpēm.

“Tādēļ es atstāju ministra amatu un atgriežos darbā parlamentā. Esmu nolēmis sakārtot lietas, kas ir saistītas ar manu personīgo uzņēmējdarbību, lai nebūtu iespējams korekti nodot saimniecības ikdienas vadību,” vēsta Repinskis.

Ratass paziņoja, ka Repinska atlūgumu pieņem, un ka nodos to prezidentei Kersti Kaljulaidai, kurai Repinskis jāatbrīvo no amata.

“Es atzinīgi novērtēju Martinu Repinski par viņa lēmumu atkāpties no ministra amata, lai valdība, kas tikko ir sākusi darbu, varētu koncentrēties uz ikdienas darbu Igaunijas attīstībai,” norādīja Igaunijas premjers.

Viņš piebilda, ka nekad nav šaubījies par Repinska profesionālo atbilstību lauku lietu ministra amatam, un pauda cerību, ka Repinskis ar viņam pieejamajiem līdzkļiem tikpat dedzīgi aizstāvēs lauksaimniecības jomu, strādājot parlamentā.

Igaunijas nedēļas laikraksts “Eesti Ekspress” pagājušajā nedēļā publicēja aizdomas, ka 30 gadus vecā Repinska lauku saimniecība Konju kā vietējas izcelsmes organisku produktu pārdod kazas sieru, kas patiesībā importēts no Nīderlandes un nav no organiskas saimniecības.

Ziņots ar, ka Repinskim savulaik kā nepilngadīgajam piespriests nosacīts cietumsods par krāpšanas mēģinājumu. Igaunijas sabiedriskās raidorganizācijas ERR rīcībā esošā informācija liecina, ka Igaunijas Austrumviru apriņķa tiesa 2002.gada augustā atzinusi tolaik 15 gadus veco Repinski par vainīgu krāpšanas mēģinājumā un piespriedusi viņam nosacītu cietumsodu uz trim mēnešiem ar viena gada pārbaudes laiku.

Novembra beigās darbu sāka Igaunijas jaunā valdība Centra partijas priekšsēdētāja Jiri Ratasa vadībā. Valdības koalīciju veido Centra partija, Sociāldemokrātiskā partija un “Tēvzemes” un “Res Publica” savienība.

 

Komentāri (37)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu