Vējonis: Ievērojot rietumvalstīs piekopto praksi, Truksnim būtu jādemisionē no amata • IR.lv

Vējonis: Ievērojot rietumvalstīs piekopto praksi, Truksnim būtu jādemisionē no amata

40
Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Foto: Evija Trifanova, LETA

Pagaidām vēl nav savākti nepieciešamie pieci deputātu paraksti, lai iekļautu Jūrmalas domes sēdes darba kārtībā jautājumu par priekšsēdētāja Gata Trukšņa atbrīvošanu no amata.

Raugoties no rietumvalstu prakses, Jūrmalas mēram Gatim Truksnim (ZZS) būtu jādemisionē no amata, taču Latvijā ne vienmēr šī rietumu prakse darbojas, lai gan tas būtu pareizs solis, uzskata Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Prezidents pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) klātesošajiem žurnālistiem sacīja – ja ir kādas aizdomas par Truksni, attiecīgajiem dienestiem tās ir jāpierāda.

Runājot par iespēju, ka Truksnis turpina ieņemt amatu, Vējonis sacīja, ka, redzot to, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nav izdevis nekādu speciālu ierobežojumu šim cilvēkam ieņemt amatu, tas kļūst par politisku jautājumu, atstāsta LETA.

“Tām politiskajām partijām, kas Jūrmalas domē pašlaik veido koalīciju, jāpieņem lēmums par uzticēšanos vai neuzticēšanos, konkrēti šajā gadījumā Truksnim. Un tad ir jābalso,” uzskata prezidents.

“Izejot no rietumu prakses, protams, ka šādā situācijā pieņemts demisionēt no amata. Mums varbūt ne vienmēr šī rietumu prakse darbojas,” sacīja Vējonis, piebilstot, ka “tas būtu pareizs solis”.

Pagaidām vēl nav savākti nepieciešamie pieci deputātu paraksti, lai iekļautu Jūrmalas domes sēdes darba kārtībā jautājumu par priekšsēdētāja Gata Trukšņa atbrīvošanu no amata.

Aicinājumu izteikt neuzticību kriminālprocesā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā aizdomās turētajam Truksnim joprojām ir parakstījuši tikai četri domes deputāti – partijas “Tev, Jūrmalai” pārstāvji Arnis Ābelītis un Mārtiņš Stulpiņš, partijas “Vienotība” deputāts Juris Visockis un “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) deputāte Gunta Liepiņa, aģentūrai LETA sacīja VL-TB/LNNK Jūrmalas nodaļas vadītājs Jānis Žugovs.

Vēl viena “Vienotības” deputāte Iveta Blaua joprojām esot pārdomās, vai parakstīt šo ierosinājumu, piebilda Žugovs.

Savukārt Blaua un Visockis aģentūrai LETA uzsvēruši, ka šādu dokumentu vēl nav parakstījis neviens deputāts. Blaua skaidroja, ka viņa ar kolēģi vērsusies KNAB ar aicinājumu iespēju robežās sniegt informāciju par notikušo, bet pagaidām atbilde no KNAB neesot saņemta. Pēc KNAB sniegtās informācijas arī būs jālemj, vai nepieciešams rosināt Trukšņa atbrīvošanu no amata.

Arī Visockis apliecināja, ka šādu pieprasījumu vēl nav parakstījis. Viņš uzskata – rosinot lemt par šādiem jautājumiem, jābūt vairākumam, kas atbalstītu šo lēmumu. Pēc Visocka domām, ja KNAB sniegtā informācija liecinās, ka ir pamats Trukšņa atbrīvošanai, tad par to izdosies pārliecināt arī citus deputātus.

Savukārt Truksnis ir atvaļinājumā līdz 13.oktobrim

 

Komentāri (40)

DD1 13.10.2016. 08.34

Vējonis kā šunelis rej uz Truksni, jo riet uz Lembergu nav dūšas. Nevajag Latvijai tādu prezidentu, kam vieni vienlīdzīgāki par citiem.

+7
0
Atbildēt

1

    atrium > DD1 13.10.2016. 08.52

    DD1

    Nevajag Latvijai tādu prezidentu, kam vieni vienlīdzīgāki par citiem.

    Nevar vairs čeka ne atcelt ne nolikvidēt Vējoni, jo nav zināms kur un cik glabājas viņa liecības par bezprecedenta valsts nozagšanas megaafēru, Citadele.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

kimsk 12.10.2016. 17.49

Interesanti, ko gan Truksnis ir izēdis svētajam Puzes dižmoceklim? Varbūt dzērumā pateicis, ko domā par raibajām žaketītēm un to sakaru ar bērna prāta fāzes sākšanos?

+8
-1
Atbildēt

1

    Anonīms > kimsk 12.10.2016. 18.37

    Meli! Kā tu vari strādāt 14 stundas,ja visu dienu raksti komentārus?

    0
    -6
    Atbildēt

    0

kimsk 13.10.2016. 09.17

>DD1, jā tā selektīvā attieksme pret analoģiskiem nodarījumiem ir vienkārši pretīga, piemēram, Beļeviču ar milzu pompu patrieca no amata (vispār jau pelnīti) un izslēdza no Zaļo Zagļu Savienības it kā par “melošanu”, toties Dūklavs ar Ozolu un Auguli pa tumsiņu kaut kādā zivju kantorī čupojas ar krievu činavnieku un pēc tam Dūklavs pasūta Kučinski malku cirst, un nekas – viss kārtībā, ak cienījamā kundze.

+4
0
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu