Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā atklās grāmatu ilustrāciju izstādi "No vārda līdz līnijai" • IR.lv

Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā atklās grāmatu ilustrāciju izstādi “No vārda līdz līnijai”

32
Romans Suta. Ilustrācijas skice A. Kurcija dzejolim “Heine “Unter den Linden”” no dzejoļu

Tušas zīmējumi, ko Suta darinājis latviešu rakstnieku grāmatu ilustrēšanai

No otrdienas, 11.oktobra Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā varēs apskatīt Sutas grāmatu ilustrāciju izstādi “No vārda līdz līnijai”, raksta aģentūra LETA. Izstāde veltīta mākslinieka Sutas 120.dzimšanas gadadienai, un tajā varēs apskatīt tušas zīmējumus, ko mākslinieks darinājis sev tuvu latviešu rakstnieku grāmatu ilustrēšanai. 

Strādājot pie darbu atlases, muzejs vēlējās veidot stāstu par Sutu gan kā nepārspējamu grafikas kompozīciju meistaru, gan kā grāmatu ilustratoru jeb cilvēku, kurš drukātajam tekstam piešķir vizuāli uztveramu un estētiski baudāmu aspektu. 

Ekspozīcijā apmeklētāji varēs apskatīt oriģinālās ilustrācijas tādiem dzejoļu krājumiem kā Viktora Eglīša “Dvēseles slāpes”, Aleksandra Čaka “Poēma par ormani”, Andreja Kurcija “Dzīvība”, Jāņa Plauža “Putnu ceļš”, kā arī citas autora darinātās ilustrācijas grāmatās un kopijās. Izstādē apskatāmi darbi un arhīva materiāli no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja krājuma, Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzeja kolekcijas, kā arī privātkolekcijas. 

Izstādi varēs apskatīt līdz 10.decembrim. Vairāk informācijas muzeja mājas lapā

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu