Piektdien Dzintaru koncertzālē uzstāsies franču kvartets "Quatuor Ebene" • IR.lv

Piektdien Dzintaru koncertzālē uzstāsies franču kvartets “Quatuor Ebene”

25
Kvartets "Quatuor Ebene". Publicitātes foto

Kvarteta uzstāšanās atklās Rudens kamermūzikas festivālu 

Piektdien, 30. septembrī plkst.19 Rudens kamermūzikas festivāla programmā Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē pirmo reizi Latvijā koncertēs franču kvartets “Quatuor Ebene”, raksta aģentūra LETA. 

Franču kvartets “Quatuor Ebene” ir ieguvis ievērojamākos akadēmiskās mūzikas apbalvojumus, tostarp prestižo “ECHO Klassik 2015”. Franču mūziķu izpildījumā koncerta programmā skanēs Ludviga van Bēthovena stīgu kvarteti un Kloda Debisī skaņdarbi. 

Kvartetā spēlē vijolnieki Pjērs Kolombē un Gabriels Lemagadīrs, alts Andrians Buaso un čellists Rafaels Merlēns. Mūziķi spēlē uz izciliem seniem instrumentiem no privātajām kolekcijām. Mūziķi ir nospēlējuši apmēram 1500 koncertus. Kvartets ne tikai koncertē, bet arī regulāri dalās savās zināšanās un pieredzē meistarklasēs Parīzes konservatorijā un Kolburnas Mūzikas skolā Losandželosā. Klausītāju un kritiķu augstāko novērtējumu “Quatuor Ebene” guvis tieši ar Morisa Ravela, Gabriela Forē, Kloda Debisī un citu franču klasiķu darbu interpretācijām. 

Franču mūziķi stīgu ansambļa skaņās iedzīvinājuši arī “The Beatles” un Volta Disneja multfilmu tēmas. Par kvartetu uzņemta dokumentāla filma “4”, kuras autors ir vācu režisors Daniels Kučinskis. Filma sniedz ieskatu kvarteta ikdienas un aizskatuves gaitās, ataino cīņu starp mūziķu ambīcijām un realitāti. Filma “4” 2015.gadā atklāja Losandželosas filmu festivāla dokumentālo filmu programmu un ieguva balvu kā labākā dokumentālā filma.

Vairāk informācijas festivāla mājas lapā

Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu