Kamerons sola piecu gadu laikā uzņemt 20 000 Sīrijas bēgļu (papild.) • IR.lv

Kamerons sola piecu gadu laikā uzņemt 20 000 Sīrijas bēgļu (papild.)

9
Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons. Foto: EPA/LETA
Agnija Antanoviča

Lielbritānija priekšroku dos mazaizsargātajiem bēgļiem

Lielbritānija piecu gadu laikā uzņems 20 000 Sīrijas bēgļu no nometnēm, kas atrodas netālu no kara plosītās valsts robežām, pirmdien paziņoja Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons.

“Mēs ierosinām, ka Apvienotajai Karalistei vajadzētu izmitināt jaunās dzīvesvietās līdz 20 000 bēgļu šī parlamenta atlikušo pilnvaru laikā,” uzrunājot parlamenta apakšnamu, sacīja premjers. “Šādi rīkojoties, mēs parādīsim pārējai pasaulei, ka šī valsts ir valsts ar ārkārtīgu līdzjūtību, kas vienmēr iestājas par vērtībām un palīdz grūtību piemeklētos,” viņš piebilda.

“Tādējādi bēgļiem tiks nodrošināts tiešāks un drošāks ceļš uz Apvienoto Karalisti, tā vietā, lai dotos bīstamā ceļojumā uz Eiropu,” sacīja Kamerons.

Lielbritānija priekšroku dos mazaizsargātajiem bēgļiem, piemēram, bāreņiem, norādīja premjers.

Kamerons arī solīja, ka “centīsies panākt atrisinājumu Sīrijas krīzei, sekmēt jaunas vienotības valdības izveidošanu Lībijā un satriekt noziedznieku bandas”, ziņo LETA/AFP.

Kamerons arī uzsvēris nepieciešamību militāri iejaukties Sīrijā notiekošajā karā, lai samazinātu patvēruma meklētāju plūsmu uz Eiropu, taču Lielbritānijas parlaments viņa iniciatīvu neatbalsta – jau atkārtoti ir nobalsots pret militāru iejaukšanos, vēsta “Express”.

Kamerons arī izteicies, ka medijos izskanējušie stāsti un publicētie attēli par bēgļu traģiskajiem likteņiem premjerministru aizkustinājuši līdz sirds dziļumiem, tāpēc viņš jūt nepieciešamību sniegt palīdzību patvēruma meklētājiem, kas nonākuši šajā neapskaužamajā situācijā

(papildināta no sākuma)

Komentāri (9)

Aldis-2 07.09.2015. 18.03

“Le Monde” ir publicējis kārtejās imigrantu kvotas.

Interesanti, ka Polija, Lietuva, Rumānija, Bulgārija, Kipra uzņems tikai 2 imigrantus uz katriem 10’000 iedzīvotāju, savukārt Latvijai ir 3 imigranti uz katriem 10’000 iedzīvotāju.

Kāpēc tad Straujuma ar Rinkēviču nav panākuši vismaz tādus pašus noteikumus kâ Lietuvai un Polijai? Parodija uz premjerministri un parodija uz ārlietu ministru. Būtu Rinkēvičam smadzenes galvā, viņš jau sen būtu piedāvājis Eiropai sadalīt Latvijā aizkavējušos pusmiljonu padomju imigrantu.

+13
-4
Atbildēt

1

    Bet > 08.09.2015. 12.33

    Mani interesē tieši ta’ds pat jautājums, kāpēc Polijai tik maz jāuzņem un Lietuvai tāpat?

    Vai musm nav jāuzņem ukraiņu bēgļi, kas ir simtreiz labāk, lai neteiktu vairāk, jo ukraiņi ir gan katoļi gan eiropeiski pareizticīgie, kas nepakļaujas Maskavas patriarham vai kā to sauc.

    Kāpēc tiešām mums neieskaita neintegrējušos nepilsoņus ap 250 tūkst.

    Rinkevičš ir galīgi vājš ārlietu ministrs- tas skaidri redzams, jo Latvijas intereses viņš neaizstāv!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Aldis-2 07.09.2015. 22.22

Franču kreisie šausminās par franču nevēlēšanos uzņemt imigrantus (pēc pēdējās aptaujas 55% franču ir pret imigrantu uzņemšanu).

“Le Monde”:

“la mobilisation pour l’accueil des migrants se heurte à la réticence, voire au rejet d’une partie des Français. Comment expliquer une telle attitude”

(mobilizācija, lai uzņemtu migrantus, atduŗas pret franču daļas nepatiku, pat noraidījumu. Kâ izskaidrot šādu attieksmi?)

+7
-2
Atbildēt

0

morgenstern 08.09.2015. 00.30

Bēgļi pateicas par palīdzību

http://youtu.be/7L3eSbpETf8

+5
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu