Turcija atļauj ASV izmantot gaisa spēku bāzi uzlidojumiem "Islāma valstij" • IR.lv

Turcija atļauj ASV izmantot gaisa spēku bāzi uzlidojumiem “Islāma valstij”

23
Turcijas armijas pērn notriektais Krievijas iznīcinātājs pie Sīrijas-Turcijas robežas. Foto: EPA/LETA

Turcija sākusi uzlidojumus “Islāma valsts” pozīcijām Sīrijā

Turcija atļāvusi ASV izmantot gaisa spēka bāzi netālu no Sīrijas robežas, lai veiktu uzlidojumus teroristiskajam grupējumam “Islāma valsts”, paziņojušas Savienoto Valstu amatpersonas.

Vienošanās panākta pēc vairāku mēnešu ilgām sarunām un pēc tam, kad pirmdien Suručā pie Turcijas robežas ar Sīriju islāmistu sarīkotā sprādzienā gāja bojā 32 cilvēki, ziņo LETA/BBC.

Savukārt ceturtdien Turcijas armija pie robežas iesaistījās apšaudē ar “Islāma valsts” kaujiniekiem. Sadursmē tika nogalināts viens Turcijas karavīrs un divi ievainoti.

Galīgā vienošanās par Indžirlikas gaisa spēku bāzes izmantošanu uzlidojumos “Islāma valsts” pozīcijām tika panākta trešdien telefonsarunā starp ASV prezidentu Baraku Obamu un Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu, teica ASV amatpersonas.

Tikmēr trīs Turcijas iznīcinātāji piektdien veikuši uzlidojumus vairākām teroristiskās organizācijas “Islāma valsts” pozīcijām Sīrijā, paziņojis Turcijas premjerministrs. Uzlidojumi veikti īsi pirms plkst.4 pēc vietējā un Latvijas laika, iznīcinot trīs “Islāma valsts” pozīcijas.

 

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu