Kamerkora „Blagovest” un Strasbūras Filharmonijas orķestra kora sadraudzības koncerti • IR.lv

Kamerkora „Blagovest” un Strasbūras Filharmonijas orķestra kora sadraudzības koncerti

38
Rīgas pareizticīgo kamerkoris „Blagovest”. Publicitātes foto

Sestdien, 25.jūlijā, plkst. 19 koncertzālē „Ave Sol” notiks Rīgas pareizticīgo kamerkora „Blagovest” un Strasbūras Filharmonijas orķestra kora sadraudzības koncerts. Savukārt 28.jūlijā plkst. 18 koncerts notiks Rīgas Sv. Pētera baznīcā.

Koncertprogrammā Strasbūras Filharmonijas orķestra kora izpildījumā franču un vācu klasiķu – Johannesa Brāmsa, Antona Bruknera, Fēliksa Mendelszona un Morisa Diruflē kormūzikas meistardarbi, kā arī Fransisa Pulenka apdarinātās franču tautas dziesmas. Kora „Blagovest” izpildījumā skanēs Pāvela Česnokova un Dmitrija Bortņanska skaņdarbi.

Turpinot sadarbību ar Rīgas pareizticīgo kamerkori „Blagovest”, no 23. līdz 30.jūlijam Latvijā viesosies Strasbūras Filharmonijas orķestra koris no Francijas.

Strasbūras Filharmonijas orķestra koris apvieno astoņdesmit dziedātājus, lielākoties vokālās mākslas studentus un profesionāļus un ir viens no labākajiem koriem Francijā, kas piesaistīts nacionālajam orķestrim, ar savu klātbūtni un balss spēku lieliski papildinot augsti novērtētā un pieredzes bagātā orķestra skanējumu. Kora repertuāra pamatā ir lielo formu skaņdarbi, oratorijas, pasijas un kantātes.

Neilgajā kora darbības vēsturē bijuši vairāki neaizmirstami nozīmīgi notikumi – Gija Kančelli koncerta altam, jauktajam korim un orķestrim „Styx” iestudējums (2004), Johana Sebastiana Baha „Mateja pasija” un Artūra Onegera oratorija „Žanna d’Arka uz sārta” (2005), Jozefa Haidna „Pasaules radīšana” (2007), Fēliksa Bartoldi Mendelszona oratorija „Elija” (2008), Georga Frīdriha Hendeļa „Mesija” (2009), Ludviga van Bēthovena 9. Simfonija (2011) u.c.

Rīgas Pareizticīgo kamerkoris „Blagovest” dibināts 1990.gadā, šogad atzīmē savas darbības 25 gadu jubileju. Kora repertuāra kodolu veido pareizticīgās mūzikas pērles, aptverot plašu amplitūdu no senkrievu neumās pierakstītiem dziedājumiem (znamennij raspev) līdz brīnišķīgiem izcilo 18. – 20. gadsimta krievu komponistu daudzbalsīgiem kora koncertiem un mūsdienu autoru skaņdarbiem.

Biļetes var iegādāties koncertu norišu vietās stundu pirms koncerta sākuma.

 

Komentāri (38)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu