Sestdien Cēsīs notiks etno-eko festivāls "Sviests" • IR.lv

Sestdien Cēsīs notiks etno-eko festivāls “Sviests”

28
NULL

Sesto etnomūzikas izlasi “Sviests” ieskandinās  “Dārdi” un “Zari” un grupas no Anglijas un Norvēģijas

Sestdien, 25.jūlijā, no plkst.10 līdz 19 Cēsu pils dārzā jau trešo gadu norisināsies etno-eko festivāls “Sviests”, raksta aģentūra LETA. Festivāla laikā izdevniecība “Lauska” laidīs klajā nu jau sesto etnomūzikas izlasi “Sviests”, kuru ieskandinās tā dalībnieki “Dārdi” un “Zari” no Latvijas, kā arī “Austrumkalns” no Anglijas, savukārt no Norvēģijas ieradīsies dejotāja un dziedātāja Elīna Kovena, kura pārstāv arktisko folkpopu un tiek uzskatīta par arktisko feju. 

Būs iespējams arī noklausīties iepriekšējā nedēļā radošajās darbnīcās dalībnieku apgūtās iemaņas dūdu spēlē Māra Jēkabsona vadībā un sāmu joikošanā dziedātāja Niko Valkepē vadībā. Jau no plkst.10 visas dienas garumā pils dārza teritorijā rosīsies amatnieki un mākslinieki. Paralēli amatnieku tirdziņam tradicionālās kultūras iniciatīvu centrs “KasTe” piedāvās dažādas kaktu nodarbības – koka kaktā grebs kokles un citus priekšmetus, tekstila kaktā tiks austs lupatdeķis un veidota lupatlellle “Sviestiņš”, kā arī viesosies brīvģērbu meistardarbnīca “Kūsiņš”. Malēju kaktā studija “Piine” ar sietspiedi apdrukās T-kreklus un citus priekšmetus. Ēdamkaktā būs iespējams nobaudīt ko sviestainu. 

Mākslinieku grupa “Mālnieki” uzstāsies ar performanci “SviestsArMaizi”, bet visas dienas garumā būs redzami ielas mākslinieku priekšnesumi. 

Ieeja uz dienas pasākumiem ir brīva. 

Etno-eko festivāls “Sviests” tiek rīkots sadarbībā ar “Cēsu Kultūras un tūrisma centru” un tradicionālās kultūras iniciatīvu centru “KasTe”, to atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds. Kultūras menedžmenta centrs “Lauska” realizē projektu “Joikas un dainas” no 2014. līdz 2015.gadam, un tā laikā notiek muzikantu un mākslinieku apmaiņa starp etno-eko festivālu “Sviests” Cēsīs un sāmu šamaņu festivālu “Isogaisa” Lavangenā, Norvēģijā. 

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu