KNAB darbinieki māca braukt un samazināt svaru • IR.lv

KNAB darbinieki māca braukt un samazināt svaru

24
Foto: Vladislavs Proškins, F64

Streļčenoka ieceltie vadītāji parādu nastas dēļ darbu apvieno ar haltūrām

Augstas Korupcijas un apkarošanas biroja (KNAB) amatpersonas paralēli darbam piepelnās ar autobraucēju mācīšanu un fitnesa nodarbību vadīšanu, vēsta žurnāls Ir. Kā liecina izpēte, KNAB vadošajos amatos priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks uzaicinājis cilvēkus, kuriem ir pamatīga parādu nasta, un darbu viņi apvieno ar haltūrām.

Autobraukšanas instruktors un teorijas pasniedzējs vairākās autoskolās ir Jānis Roze – KNAB iekšējās drošības nodaļas vadītājs un priekšnieka vietnieks korupcijas apkarošanas jautājumos, pilda iepriekš Jutai Strīķei uzticētos pienākumus. Līdz šim žurnālistiem nav izdevies ar viņu satikties, arī Ir intervija atteikta. Taču žurnālistei izdevies Rozi sastapt, uzdodoties par autoskolas kursanti un pa telefonu piesakoties braukšanas mācībām. Roze uz KNAB atnācis pērn pēc Streļčenoka uzaicinājuma, pametot darbu Drošības policijā. Kā liecina neoficiāla informācija, jaunajam KNAB darbiniekam ir lielas parādsaistības, lai gan viņa slepenā statusa dēļ amatpersonas deklarācija nav publiski pieejama.

Savukārt KNAB juridiskās un personālvadības nodaļas vadītāja Ieva Otomere, kas arī iecelta amatā Streļčenoka valdīšanas laika, vada svara samazināšanas un veselīgas ēšanas nodarbības klubā ”Figūras draugi”. Otomeres amatpersonas deklarācija rāda ievērojamas parādsaistības – 187 387 eiro, kas, iespējams, ir iemesls, kāpēc jāmeklē iespējas piepelnīties. Viņa pati skaidro – iepriekš ”nometusi” 34 kg, tāpēc vēlas iedvesmot citus un ar konsultēšanu nodarbojas divus gadus.

KNAB vadība amatu savienošanā neko nepieļaujamu nesaskata. Gada laikā birojā pieņemti 11 lēmumi par amatu savienošanu gan augstākām amatpersonām, gan darbiniekiem. KNAB priekšnieka vietniece Ilze Jurča atgādina par privātās dzīves neaizskaramību, Otomeres paralēlo nodarbi dēvējot nevis par darbu, bet par hobiju.

Rozes darbam autoskolās KNAB devis atļauju, jo šāda amatu savienošana neradot interešu konfliktu, netraucē pildīt tiešos pienākumus un nav pretrunā ar nozares ētiku. Jautāta, vai tā netiek pārkāpts Rozes slepenības statuss, Jurča saka – žurnālisti, sabiedrībai atklājot nepubliskojamas amatpersonas vārdu, savu darbu jau esot padarījuši, «es neredzu, kādi tur vēl varētu būt riski». Rozes nenākšanu uz interviju Jurča nesauc par slēpšanu – vienkārši biroja šefs neesot vietnieku pilnvarojis sarunai.

Komentāri (24)

dzeris49 30.04.2015. 10.43

“Streļčenoka ieceltie vadītāji parādu nastas dēļ darbu apvieno ar haltūrām…”

————————————————-

Un, kāpēc gan viņš to darīja?

Atbilde vienkārša, kā jau jebkura epileptoīdi – paranojāla personība, viņš vēlas visu kontrolēt, un šos cilvēkus viņam kontrolēt vienkāršāk par visu, faktiski, viņi ir pilnīgi atkarīgi no Streļčenoka, atlaišana vai aizliegums piestrādāt šiem cilvēkiem izraisīs ārkārtīgi smagas sekas.

+7
-3
Atbildēt

2

    kristaps_freimanis > dzeris49 30.04.2015. 17.10

    Nez. Palasīju to rakstu. Ļautiņi godīgi pelna naudu (cerams, ka maksā nodokļus), konkrētie gadījumi nekādi nav saistīti ar šo kā ar varu apveltītu valsts amatpersonu darbību (nav interešu konflikta), nav nekādu norāžu, ka papildu darba dēļ šamie kavē pamatdarbu (nodokļu maksātāju līdzekļi netiek izsaimniekoti).

    =

    Neredzu iemesla kādam pārmest čaklumu.

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 30.04.2015. 20.52

    Cilvēki ar lieliem parādiem ir pakļauti korupcijas riskam, un, no otras puses, Streļčenoks var tiem aizliegt iestrādāt jebkurā brīdī, pie pirmās nepaklausīšanas.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Bet 30.04.2015. 15.00

Es gan domāju tā, ka parādu mākti cilvēki nedrīkst strādāt KNAB, jo lieli parādi var būt riska faktors informācija ssniegšanai vai citiem pakalpojumiem!

Tādi darbinieki nedrīkst strādāt KNAB, bet Streļčenokam jau tie ir labi, kurus tādējādi var turēt īsā saitītē.

Bīstams tāds KNAB vadītājs. faktiski viņš nav valsts interešu aizstāvis, kā redzams no viņa darbiem,. kuru kā nav tā nav- vien vecās iestrādes ar ko uzspodrināt spalvas. par ko valsts viņam maksā algu?

+5
-3
Atbildēt

1

    v_rostins > Bet 30.04.2015. 15.35

    Bet

    KNAB nē, bet par premļjaku gan var būt čekistu piesmiets, parādu, kompromatu un alkatīgu, pastulbu blozgu atkarīgs mēsls

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

aivarsk 30.04.2015. 16.11

Ja darbs ir legāls, tad kāda gan var būt negatīva attieksme pret darbu un cilvēku, kas to dara?

Iekšlietu un tieslietu struktūrām jāmaksā pieklājīga alga.

+3
-5
Atbildēt

1

    Bet > aivarsk 30.04.2015. 17.53

    Vai esi par nodokļu pacelšanu, lai tās algas palielinātu?

    Un kā tad ar Streļčenoka tiesas izdevumiem, kuriem valstij ir jātērē nodokļu maksātāju nauda?

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu