Pirmdien Lielajā ģildē uzstāsies pianists Konstantīns Lifšics • IR.lv

Pirmdien Lielajā ģildē uzstāsies pianists Konstantīns Lifšics

34
Pianists Konstantīns Lifšics. Publicitātes attēls

Viens no apdāvinātākajiem un spēcīgākajiem pianistiem. 17 gadu vecumā bijis nominēts “Grammy” 

Pirmdien, 19.janvārī plkst.19 Lielajā ģildē uzstāsies pianists Konstantīns Lifšics, raksta aģentūra LETA. Koncertā skanēs Johana Sebastiana Baha, Volfganga Amadeja Mocarta, Eduarda Grīga un Sergeja Rahmaņinova skaņdarbi.

Lifšics ir viens no apdāvinātākajiem un spēcīgākajiem mūsdienu pianistiem. Viņš 17 gadu vecumā bijis nominēts “Grammy” balvai, ierakstījis vairāk nekā 30 diskus, kā arī ir Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas goda biedrs. Jau 17 gadu vecumā Lifšics sevi pieteicis lielajai skatuvei ar Baha “Goldberga variācijām”. Šis ieraksts tika nominēts “Grammy” balvai.

“The New York Times” Lifšica sniegumu raksturoja kā spēcīgāko interpretāciju kopš Glena Gūlda. Lifšics uzstājies ar labākajiem pasaules orķestriem – Ņujorkas filharmoniķiem, Čikāgas simfonisko orķestri, Londonas simfonisko orķestri. Pianists uzstājies kopā ar tādiem diriģentiem kā Rodžers Noringtons, Vladimirs Spivakovs, Dmitrijs Sitkovetskis un Aleksandrs Rudins un citiem. Viņa skatuves partneru vidū bijis Gidons Krēmers, Miša Maiskis, Maksims Vengerovs, Natālija Gūtmane, Mstislavs Rostropovičš, Sola Gabeta un citi. Lifšics ieskaņojis vairāk nekā 30 diskus. Lielākā daļa no tiem saņēmusi augstāko kritiķu novērtējumu. Kopā ar Štutgartes kamerorķestri mūziķis ierakstījis septiņus Baha koncertus, diriģējot tos no klavierēm. Lifšics aktīvi darbojas arī diriģēšanas jomā, sadarbojies ar tādiem kolektīviem kā “Musica Viva” Maskavā, Budapeštas “Lux Aeterna”, kā arī orķestriem Itālijā, Austrijā, Ungārijā un Lietuvā. Pērn Lifšics izdevis kamermūzikas disku kopā ar Berlīnes filharmoniķu koncertmeistaru Daišinu Kašimoto. No 2008.gada Lifšics ir Lucernas Lietišķo mākslu un zinātņu universitātes profesors. 

Biļetes cena 25 – 35 eiro. nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (34)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu