Fotogrāfijas muzejā apskatāmas divas jaunas izstādes • IR.lv

Fotogrāfijas muzejā apskatāmas divas jaunas izstādes

26
Mihaila Ignata foto no izstādes "Sapņu kartogrāfija"

Mihaila Ignata izstāde “Sapņu kartogrāfija” un Māra Grunska izstāde “Rēgi”

Latvijas Fotogrāfijas muzejā 4.decembrī atklātas Mihaila Ignata aerofotogrāfiju izstāde “Sapņu kartogrāfija” un Māra Grunska izstādē “Rēgi”, raksta aģentūra LETA.

Izstādē “Sapņu kartogrāfija” iekļautas 20 fotogrāfijas, kuras atlasītas no plaša sešu gadu un vairāk nekā 90 lidojumu laikā uzņemta aerofotogrāfiju materiāla. Fotogrāfijas uzņemtas gandrīz visā Latvijas teritorijā, tomēr konkrētu vietu nosaukumiem fotogrāfiju aprakstam nav nozīmes, jo autora uzmanības centrā bijusi telpa kā dabas un cilvēku veidota ģeometrija.

Fotogrāfs Ignats ar fotogrāfiju sāka nodarboties 1982.gadā. Aerofotogrāfijai viņš pievērsies kopš 2007.gada. Šogad viņš saņēmis nomināciju kategorijā “Ceļojums” prestižajā “Sony” pasaules fotogrāfijas balvā (“Sony World Photography Awards 2014”), bet otrs darbs ieguva žūrijas atzinību.

Jaunā fotogrāfa Māra Grunska izstādē “Rēgi” tiek atveidotas pamestas ēkas, to skaitā bumbu patvertnes, sakaru bunkuri, kodolraķešu bāzes un rūpnīcas Latvijā, rosinot ne vien domāt par apsaimniekošanas problēmām, bet arī ļaujot saskatīt to neparasto skaistumu. Autors iecerējis arī pašu izstādi pārvērst par piedzīvojumu, liekot apmeklētājiem fotogrāfijas meklēt ar kabatas lukturīti tumsā.

Grunskis dzimis 1985.gadā un ar fotogrāfiju sācis nodarboties četrpadsmit gadu vecumā. Šobrīd viņš pievērsies pilsētvides skatu, pamestu vietu un dabas skatu fotografēšanai. Grunskis strādājis par ārštata fotogrāfu “Neatkarīgajā Rīta Avīzē”. Viņa pirmā personālizstāde “232 km” atklāta 2009.gadā Daugavpils domes administrācijas Rīgas birojā, šajā pašā gadā viņš piedalījies jauno fotogrāfu darbu izstādē “Rosols” Daugavpils Novadpētniecības muzejā.

Vairāk informācijas muzeja mājas lapā

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu