Ukrainas ministrs: Austrumukrainā atrodas 7500 Krievijas karavīru • IR.lv

Ukrainas ministrs: Austrumukrainā atrodas 7500 Krievijas karavīru

29
Ukrainas armijas karavīrs tīra ieroci Pesku ciemā. Foto: AFP/LETA

Krievija palielina uzbrukumu skaitu Ukrainas karavīriem; diennakts laikā kaujinieki uzbrukuši 79 reizes

Ukrainas austrumos atrodas 7500 Krievijas karavīru, sestdien paziņojis Ukrainas aizsardzības ministrs Stepans Poltoraks. “Diemžēl situācijas stabilizācija Ukrainas austrumos nav atkarīga tikai no mums,” teikts Aizsardzības ministrijas mājaslapā ievietotajā Poltoraka paziņojumā. “7500 Krievijas bruņoto spēku pārstāvju klātbūtne destabilizē situāciju un liedz mums to stabilizēt.”

Ministrs norāda, ka „Krievijas agresija viņa vadītajai iestādei liek palielināt Ukrainas bruņoto spēku skaitlisko sastāvu”, kā arī rūpēties par karavīru apgādi, bruņutehniku un ieročiem.

Jaunā Ukrainas koalīcijas valdība paziņoja, ka par savu prioritāti uzskata Ukrainas iestāšanos NATO. Kā norāda aģentūra AFP, šāds lēmums noteikti izraisīs jaunu skarbu Krievijas reakciju.

Pēc pretterorisma operācijas štāba datiem, pēdējās dienās palielinājies Krievijas kaujinieku uzbrukumu skaits Ukrainas karavīru pozīcijām. Tā kaujinieki turpina apšaudīt Ukrainas spēku pozīcijas un diennakts laikā veikuši 79 mēģinājumus uzbrukt pretterorisma spēku pozīcijām, sestdien paziņoja pretterorisma operācijas preses centrs.

“Diennakts laikā pretterorisma operācijas spēki adekvāti reaģējuši uz teroristu provokatīvajām darbībām. Ukrainas artilēristi kopumā 42 reizes veikuši rezultatīvas pretinieku mērķu apšaudes, kas noveda pie kaujinieku dzīvā spēka un tehnikas iznīcināšanas,” teikts centra paziņojumā.

Pēc preses centra informācijas, saspringta situācijas saglabājas Luganskas, Doņeckas un Debaļcevas rajonu placdarmos, vēsta LETA.

Pēdējās diennakts laikā gājuši bojā četru Ukrainas karavīri, 10 ir ievainoti, ziņo UNIAN.

Pēc Ukrainas Drošības padomes Informācijas un analīzes centra vadītāja Andreja Lisenko teiktā, divi no bojā gājušajiem uzspridzināti ar kājnieku mīnām pie pilsētiņas Sčastje.

Lisenko arī teica, ka separātisti palielina apšaužu intensitāti. Teroristi aktivizējušies Debaļcevas un Gorlovkas rajonos, kur apšauda Ukrainas karavīru pozīcijas no reaktīvām iekārtām „Grad”.

Joprojām teroristi mēģina ieņemt Doņeckas lidostu, kur Ukrainas karavīri atkal atsituši uzbrukumu. Kā norāda militārie novērotāji, kaujas par Doņeckas lidostu ir svarīgas tāpēc, ka, Krievijai ieņemot lidostu, atrisinātos teroristu apgādes jautājums.

Pēdējās diennakts laikā no Krievijas Ukrainā iebraukusi 20 bruņutehnikas vienību kolonna, sestdien paziņoja pretterorisma operācijas preses centrs.

Pēc pretterorisma operācijas štāba datiem, tāpat novērojama pie Ukrainas robežas izvietoto Krievijas bruņoto spēku regulāro vienību rotācija. Krievijas motorizētos strēlniekus nomaina tanku vienības.

Savukārt Trohizbenkas apdzīvotās vietas rajonā pieaudzis Krievijas bezpilota lidaparātu lidojumu skaits. Tāpat kaujinieki viņu kontrolētajās teritorijās pārgrupē dzīvos spēkus un tehniku.

 

Komentāri (29)

LoveLove 22.11.2014. 17.42

Briesmīgi ir tas, ka katru dienu iet bojā Ukrainas karavīri. Bet apbrīnojami ir tas, ka viņi ir brīvprātīgie un gatavi atdot savas dzīvības par Ukrainas un savu bērnu nākotni. Varoņi.

+7
0
Atbildēt

0

StopPutinRegime 22.11.2014. 19.16

https://twitter.com/StopPutinRegime

Joseph Dempsey, an IISS analyst, has studied video footage reportedly taken on 26 August in Sverdlovsk, Luhansk, in eastern Ukraine. The video shows a convoy of military vehicles.

Whilst date and location are unconfirmed, he says the operator of the convoy is apparent: flags associated with the separatist movement are clearly displayed and some vehicles feature bright green areas, a common feature of separatist armour.

The mixed convoy includes at least three T-72B1 Main Battle Tanks (MBTs) but it is the appearance of a lone, more modern T-72 variant (shown below) that is of particular significance.

http://www.bbc.com/news/world-europe-28961080

+1
0
Atbildēt

0

latvijas_valsts 22.11.2014. 16.36

Ja tā pat būtu taisnība, tad vai tas būtu slikti? Kādam taču jāstājas preti agresīvam nacionālismam. Dažās valstīs liktenīgajos brīžos tas nav noticis, un ne pie kā laba tas nenoved.

+2
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu