Piektdien tiek atklāts festivāls "Baltijas pērle" • IR.lv

Piektdien tiek atklāts festivāls “Baltijas pērle”

24
Šovakar festivāla atklāšanas koncertā uzstāsies slavenais vokālais kvartets „Le Divas” no Itālijas. Publicitātes foto

Festivāla sešās kino programmās iekļautas aptuveni 60 filmas

Ar koncertu “Dižā kino mūzika” Kongresu namā atklās festivālu “Baltijas pērle”, kurš, pēc festivāla organizatoru teiktā, šogad notiks pēdējo reizi, raksta aģentūra LETA. Koncerta programmā skanēs komponistu Enio Morikones, Nino Rotas, Mišela Legrāna, Henrija Mančīni, Frānsisa Leja un citu skaņražu darbi. Koncerta īpašais viesis – maestro Raimonds Pauls – atskaņos svītu “Nino Rotas piemiņai”. Uzstāsies itāļu vokālais kvartets “Le Divas” un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris itāļu diriģenta Marčello Rotas vadībā. Šovakar par godu festivāla atklāšanai notiks arī tradicionālais nakts kino maratons. 

Festivāla sešās kino programmās iekļautas aptuveni 60 filmas, kuru atlases kritēriji kā parasti bijuši – diži vārdi, mūžīgas tēmas un augstais stils. Skatītāji varēs iepazīties ar šī un pagājušā gada izcilākajiem un aktuālākajiem veikumiem, kuri izrādīti kino festivālos Kannās, Venēcijā un Berlīnē, kā arī noskatīties retrospektīvas – “Atgūtie šedevri”, “Kino ar gaumi”, “Profesija: režisors”, “Aizliegtā klasika” un “Odrijai Hepbernai 85”. 

Festivālā būs redzama arī kino klasika.  “Baltijas pērles” skatītāji varēs redzēt filmas “Pilsonis Keins” un “Jaunais kinoteātris “Paradiso”” uz oriģinālajām 35 milimetru kinolentēm. Festivāla vadītāja Marina Lipčenko atzīmēja, ka “Baltijas pērle” ir, iespējams, vienīgā vieta, kur vēl tiks izrādītas filmas uz to oriģinālajām lentēm. 

Filmu demonstrēšanu šovakar iesāks ar vienu no dārgākajām filmām pasaulē – “Galīgā montāža, lēdijas un džentlmeņi” -, kura pērn rādīta Kannu kinofestivāla atklāšanā. Festivāls šogad svinēs 20 gadu jubileju. 

Festivāla filmas tiks demonstrētas kinoteātrī “Splendid Palace”, kinoteātrī “Kino Citadele” un Rīgas Kongresu namā. Vairāk informācijas festivāla mājas lapā

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu